Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “FİLMİN SONU” YAZILI PHANTOM II’LERİN DEVRİ KAPANDI, “UAV MALE PİGASOS II”LERİN DEVRİ...

“FİLMİN SONU” YAZILI PHANTOM II’LERİN DEVRİ KAPANDI, “UAV MALE PİGASOS II”LERİN DEVRİ AÇILDI

28
0

Yunanistan Hava Kuvvetleri’ne ait Phantom II fotoğraf çekme uçağı son uçuşunu gerçekleştirdi. Larisa 110. Hava Üssü’nde konuşlanan ve 26 Kasım 1953 yılından bu yana hizmet veren 348. Taktik Keşif Taburu (ΜΤΑ) lavedildi ve bulunan Phantom II uçakları yapılan törenle son uçuşlarını gerçekleştirdi. Törene Genelkurmay Başkanı Evaggelos Apostolakis, Hava Kuvvetleri Komutanı Hristos Hristodulu katıldı.

Lavedilen 348. Taktik Keşif Taburu’nun yerine Phantom II uçaklarını Aktio Hava Üssü’nden “UAV MALE PİGASOS II” İHA’lar getiriliyor. Boşluğun doldurulması için de Araksos’da konuşlanan 116. Hava Üssü’nde hizmet veren F-16 savaş uçaklarından bazıları da keşif tanımlama teknolojisi ile donatılacak. Böylece Phantom II fotoğraf çekme uçağının yokluğu bu şekilde kapatılacak.

“UAV MALE PİGASOS II”

Bilindiği üzere “UAV MALE PİGASOS II” tamamen Yunanistan Hava Kuvvetleri’nin kendi imkanlarıyla ürettiği yerli bir İnsansız Hava Aracı. “PİGASOS II” geliştirilmiş uzaktan kumanda ile idare edilen ve üzerinde bilgi toplama cihazları bulunan son model bir İHA. Kanat genişliği 6,5 metre, uzunluğu 4,5 metre ve ağırlığı da yakıt ve elektronik cihazlarıyla birlikte yaklaşık 250 kilogram. 8 ila 10 saat havada kalma özelliğine sahip olan “PİGASOS II” nin ortalama hızı 210 kilometre’ye ulaşıyor. 18.000 fit yüksekliğe kadar çıkıyor ve 120 km sabit hızla uçabiliyor. Aldığı görüntüleri gerçek hız zamanı 110-215 km ve 215-270 km hızıyla ana kumanda merkezine iletebilme imkanına sahip. İHA “PİGASOS II”, FLIR sistemiyle donatılmış olup gece-gündüz uçabiliyor ve görev yapabiliyor. 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz