Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EYALET BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI, ANCAK BÖLGEDE YAŞAYAN AZINLIĞI UNUTTU!

EYALET BAŞKANLIĞI’NA ADAYLIĞINI AÇIKLADI, ANCAK BÖLGEDE YAŞAYAN AZINLIĞI UNUTTU!

26
0

Hristodulos Topsidis Doğu Makedonya -Trakya Eyalet Başkanlığı’na adaylığını Gümülcine’de gerçekleştirilen bir tanıtım toplantısında açıkladı. Ancak bölgede yaşayan Azınlığı unuttu!

Aslen Kumçiftliği (Orestiada) bölgesi Yeni Bosna (Nea Visa) köyünden olan Evros (Meriç) bölgesi Sanayi Ticaret Odası Başkanı Hristodulos Topsidis, Doğu Makedonya -Trakya Eyalet Başkanlığı’na adaylığını Gümülcine’de Gümülcineliler Kulübü’nde (Leshi Komotineon) gerçekleştirilen bir tanıtım toplantısında “Bölgesel Oluşum” Listesini açıkladı.

Evros (Meriç) bölgesinden ağırlıklı olarak gelen kalabalığa, Rodop, İskeçe, Kavala ve Drama illerinden, Nea Dimokratia Partisi’ne karşı deyim yerindeyse “bayrak” kaldıran ve Parti Başkanı Miçotakis’in aday gösterdiği Hristos Metios’a karşı olanların katıldığı toplantıda yaklaşık yirmi dakika boyunca yaptığı konuşmada, Doğu Makedonya -Trakya Eyaleti’nin tarım, turizm, kültür, sanayi ve üretim alanında kalkınmasından bahsederken, Batı Trakya’da yaşayan Azınlık hakkında bir kelime dahi söylememesi tabii ki dikkatlerden kaçmadı.

Azınlıktan ise katılım sadece beş on kişiyle sınırlı kaldığı gözlemlendi.

Aday Hristodulos Topsidis’in konuşmasını videodan izle:

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6xe3vn

VİDEO İZLE: https://www.dailymotion.com/video/x6xe5ti

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz