Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EĞİTİM BAKANI ARVANİTOPOULOS: “MEKTUBU ÖNEMLİ GÖRMÜYORUZ, CİDDİYE ALMIYORUZ, TARİH DERSİ KİTABI DEĞİŞMEYECEK”

EĞİTİM BAKANI ARVANİTOPOULOS: “MEKTUBU ÖNEMLİ GÖRMÜYORUZ, CİDDİYE ALMIYORUZ, TARİH DERSİ KİTABI DEĞİŞMEYECEK”

10
0

Yunanistan Eğitim ve Din İşleri Bakanı Konstantinos Arvanitopoulos, altıncı sınıflarda okutulan tarih kitabının değişmeyeceğini ve Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun (BTTADK) gönderdiği mektup hakkında ise “mektubu önemli görmüyoruz, ciddiye almıyoruz” dedi.

 

Parlamentoda yaptığı konuşmada, Bağımsız Yunanlılar Partisi milletvekili Terens Kuik’in, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun (BTTADK) Eğitim Bakanlığı’na gönderdiği mektupla ilgili sorularını yanıtlayan Arvanitopoulos, tarih kitabının tarihçiler tarafından hazırlandığını belirterek, “Bu kitap değişmeyecek” dedi.

 

Arvanitopulos, “Mektubu önemli görmüyoruz, ciddiye almıyoruz”.

BTTADK, kısa bir süre önce Eğitim ve Din İşleri Bakanlığı’na gönderdiği mektupta, altıncı sınıf tarih dersi kitabında Türklerle ilgili “düşmanca” anlatımların Yunanlı olmayanlara karşı olumsuz duygular oluşmasına ve çocukların psikolojisini bozarak ayırımcı duygularla yetişmelerine neden olduğunu vurgulayarak, bu kısımların kaldırılmasını istemişti.

 

Kurul, Yunan okullarında okutulan tarih kitaplarında “Türkler İzmir’e girdi. Yunan ve Ermeni mahallerini ateşe verirken, Metropolit Hrisostomos Müslüman kalabalığa teslim edildi ve öldürüldü. Felaket, Hristiyanların kıyımı ve yağmalamalarla tamamlandı. Bu, bölgede asırlarca süren Yunan varlığının dramatik sonu oldu” şeklindeki ifadelerin, Türkiye ve Yunanistan arasındaki ilişkileri de olumsuz etkilediğine dikkati çektiği mektubunda, tarih kitaplarındaki nefret içeren ön yargılı ifadelerin Türk ve Yunan eğitimcilerden oluşacak bir komisyon tarafından incelenerek kaldırılmasını istemişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz