Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ERCAN AHMET: “SİZİN ÇOCUKLARINIZ BU KİTAPLARA HAZIR DEĞİL” AÇIKLAMALARI ASLA KABUL EDİLEBİLİR...

ERCAN AHMET: “SİZİN ÇOCUKLARINIZ BU KİTAPLARA HAZIR DEĞİL” AÇIKLAMALARI ASLA KABUL EDİLEBİLİR DEĞİLDİR”

27
0

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği Başkanı Av. Ercan Ahmet yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Fangudaki Programı” dahilinde hazırlanmış olan kitapların tedavülden kaldırılmasını, yeni başlayan 2018 -2019 eğitim – öğretim döneminde devlet okullarında okutulan güncel kitapların Azınlık İlkokullarında okutulmasını talep ettiklerini belirtiyor.

Ercan Ahmet, İskeçe Merkez Okulunun Encümenler heyetinin almış olduğu boykot kararı sonrası, okula gelip kendilerini ziyaret eden Yunan yetkililerin “sizin çocuklarınız bu kitaplara hazır değil” türünden yapmış oldukları açıklamaların asla kabul edilebilir olmadığını dile getiriyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak, eğitimde eşitlik ilkesine dayanarak, azınlık ilkokullarında eğitim alan çocuklarımızın, devlet okullarında eğitim alan öğrencilerle aynı kitaplardan faydalanma hakkının var olduğunu savunuyor ve bu hakkı elde etmek için çaba sarf ediyoruz. Artık güncelliğini kaybetmiş “Fangudaki Programı” dahilinde hazırlanmış olan kitapların tedavülden kaldırılmasını, yeni başlayan 2018 -2019 eğitim – öğretim döneminde devlet okullarında okutulan güncel kitapların Azınlık İlkokullarında okutulmasını talep ediyoruz.

Derneğimiz bu talebi daha önce Eğitim Araştırma ve Din İşleri Bakanlığı’na yazılı ve sözlü olarak iletmiştir. Ancak bakanlığın konuya ilişkin almış olduğu kararın (Prot. No: 148133/H2/10-09-2018) uygulamasını yardımcı kitap olarak kullanılmasını dahi öğretmenlerin inisiyatifine bırakmış olması bizlere hayal kırıklığı yaşatmıştır. Ayrıca devlet okullarında okutulan kitapların Fangudaki Programı kitaplarını destekleyici mahiyette kullanılmasını öngören kararın (Prot. No: 156007/H2) hiçbir bilimsel dayanağı da yoktur. Ders kitapları, belirli zekâ yaşı gruplarına hitap edecek şekilde hazırlandığına göre, çocuklarımızın doğrudan bu kitaplar üzerinden eğitim görmesinde hiçbir mani yoktur. Diğer taraftan, demode kitaplarla (20 yıl önce yazılmış kitaplarla) eğitimin devam etmesi, çocuklarımızın zihinsel gelişimini olumsuz etkilemekte ve bir sonraki eğitim seviyesine geçişini zorlaştırmaktadır. Ayrıca bütün eğitimcilerin Frangudaki Programına ait kitapların yetersiz olduğunu kabul etmesine rağmen, bakanlığın bu kitaplarda ısrar etmesini de anlamış değiliz.

Azınlık İlkokullarında görülen önemli bir diğer eksiklik, coğrafya ve tarih derslerinin kitap olmadan işleniyor olmasıdır. Öğrencilerin elinde kitap ve gerekli materyaller olmadan ders içeriğini tam olarak kavramaları, dolayısıyla yaşadıkları ülkeyi dahi coğrafi olarak tanımaları mümkün olamaz. Devlet okullarında okutulan kitapların azınlık okullarında da uygulanmasını istememizin bir diğer sebebi de budur.

“Sizin çocuklarınız bu kitaplara hazır değil” türünden yapmış olduğu açıklamalar asla kabul edilebilir değildir.”

Alınan Bakanlık kararının ardından İskeçe Merkez Okulunun Encümenler heyetinin almış olduğu boykot kararı sonrası, okula gelip kendilerini ziyaret eden yetkililerin “sizin çocuklarınız bu kitaplara hazır değil” türünden yapmış olduğu açıklamalar asla kabul edilebilir değildir. Bu ifadelerini kendilerine aynen iade ediyoruz. Çocuklarımız gittikleri her okulda eğitimlerini başarılı bir şekilde tamamlayacak zihinsel yeterliliğe sahiptir. Bu vesile ile İskeçe Birinci Azınlık İlkokulu encümen heyeti, Aile Birliği ve velilerin almış oldukları eylem kararında haklı olduklarını kabul ediyor ve desteklediğimizi de ifade ediyoruz.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği olarak Yukarıda geçen nedenlerle, bakanlığın gönderdiği kararı olumlu bir adım olarak karşılamakla beraber bu konuda mutlaka bir düzenlemeye gidilip devlet okullarında okutulan kitapların azınlık okullarında da aslî materyal olarak kullanılmasını, Frangudaki Programına ait kitapların uygulamadan kaldırılmasını, bu konuda Eğitim bakanlığının Doğu Makedonya ve Trakya Eğitim Müdürlüğüne kesin talimat vermesini talep ediyoruz.”

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Batı Trakya Azınlık Okulları Encümenler Birliği Derneği

Yönetim Kurulu adına

Başkan Ercan AMET

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz