Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EGEMEN BAĞIŞ: “YUNANİSTAN DUVARI BÖLÜNMENİN SEMBOLÜ”

EGEMEN BAĞIŞ: “YUNANİSTAN DUVARI BÖLÜNMENİN SEMBOLÜ”

21
0

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Yunanistan’ın, Türkiye sınırında inşasına başladığı tel örgüyü AB ve dış ülkeler arasındaki bölünmenin sembolü olarak tanımlayarak, “Avrupa yakın geçmişte duvarların bedelini ödedi. Herkesin farklı görüşler, kültürler ve ülkeler arasında yeni köprüler inşa etmek için çalışması gerek” dedi.

BRÜKSEL ve dış ülkeler arasındaki bölünmenin sembolü olduğunu söyleyerek, “Avrupa yakın geçmişte duvarların bedelini ödedi. Herkesin farklı görüşler, kültürler ve ülkeler arasında yeni köprüler inşa etmek için çalışması gerek” diye konuştu.

 

Euobserver’a konuşan Egemen Bağış, Yunanistan’ın kaçak göçmenlerin Meriç (Evros) bölgesinden ülkeye girişini engellemek için, Türkiye sınırında inşasına başladığı 13 kilometrelik tel örgüyü AB ve dış ülkeler arasındaki bölünmenin sembolü olarak nitelendirdi.

Bakan Bağış, “Avrupa’da yeni duvarlar hakkında konuşmanın zamanı değil yeni köprüler hakkında konuşmaya ihtiyacımız var. Avrupa yakın geçmişte duvarların bedelini ödedi. Herkesin farklı görüşler, kültürler ve ülkeler arasında yeni köprüler inşa etmek için çalışması gerek” dedi.

Türkiye’nin doğu ve batı arasında bir köprü olduğunu vurgulayan Bağış, Beliz, Paraguay, Brezilya ve Malezya vatandaşlarının Schengen vizesi ile Avrupa’da seyahat edebildiğini ancak Türklerin beklemek zorunda olduğunu ve bunun doğru olmadığını ifade etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz