Ana Sayfa Batı Trakya Haberler EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN TANITIMI GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’DE YAPILDI

EDİRNE TRAKYA ÜNİVERSİTESİ’NİN TANITIMI GÜMÜLCİNE VE İSKEÇE’DE YAPILDI

18
0

Edirne Trakya Üniversitesinin tanıtımı Gümülcine ve İskeçe’de yapıldı. 14 Haziran 2013 Cuma günü saat 14:00’te Gümülcine Türk Gençler Birliği’nde (GTGB),  Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep DUYMAZ, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Cengiz DANE, İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati ARDA ve GTGB Başkanı Koray HASAN tarafından gerçekleştirildi.

Tanıtıma GTGB Başkanı Koray HASAN’ın selamlama konuşması ile başladı ve sözü Prof. Dr. Recep DUYMAZ’A verdi. Sayın Duymaz Üniversitelerinin Balkanlara verdiği öneme değindi,  Üniversitenin öğrencilere sağladı olanaklardan bahsetti ve Üniversiteyi tanıtan kısa bir film gösterimi sundu. 

Daha sonra söz alan Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Cengiz DANE, Trakya Üniversitesinde halen eğitim gören 387 Batı Trakyalı öğrenci olduğunu, Üniversitelerinin Yunanistan’dan başvuru yapacak olan öğrenciler için 147 kontenjan ayrıldığını, başvuruların 17 Haziran – 28 Ağustos tarihleri arasında www.trakya.edu.tr internet adresinden yapılacağını ve çift uyruklu öğrenciler ile lise eğitimini yurt dışında tamamlamış Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan öğrenciler de başvuru yapabileceklerini belirti.

Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet GÜNŞEN, Yüksek Lisans ve Doktora Programlarını tanıtı ve öğrencilere uzmanlık yapmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Son olarak söz alan İpsala Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç.Dr. Hayati ARDA, İpsala Meslek Yüksekokulunun tanıtımını yaptı, İpsala ya açılmış olay Yabancı Uyruklu Öğrenci İrtibat Bürosu ile Balkanlardaki öğrencilere daha yakın olduklarını ve öğrencilerin Üniversitelerine yapacakları başvurularla ilgili olarak yardımcı olabileceklerini belirtti.

Tanıtımın sonunda GTGB Başkanı Koray HASAN, Prof. Dr. Recep DUYMAZ’ A ziyaretlerinden dolayı bir plaket takdim etti ve öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

Tanıtım İskeçe’de de yapıldı

Yine aynı gün İskeçe Türk Birliği’nde (İTB)Edirne Trakya Üniversitesi’nin tanıtımı yapıldı. Tanıtım, Üniversite Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz, Balkan Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ahmet Günşen, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Dane, İpsala Meslek Yüksekokul Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hayati Arda, Balkan Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ferhan Kırlıdökme Mollaoğlu ve Balkan Araştırma Enstitüsü Öğretim Görevlisi Utku Kırlıdökme tarafından gerçekleştirildi.

İlk olarak İskeçe Türk Birliği Denetim Kurulu Başkanı İsmet Tüccar, Birlik hakkında bilgiler verdi. Akabinde, Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz tarafından üniversitenin öğrencilere sunduğu olanaklar ile üniversite bölümleri detaylı olarak anlatıldı. Ayrıca, öğrencilere her türlü yardımın sağlanacağı da belirtildi. Rektör Yardımcısı Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Duymaz yaptığı konuşmada bu sene Balkanlara olan kontenjanın arttırıldığını ve Batı Trakya’dan daha fazla öğrenci kabul edileceğini belirti. Daha sonra Üniversitenin tanıtımını içeren kısa bir sinevizyon gösterimi yapıldı. Son olarak Trakya Üniversitesi yetkilileri kendi birimleri ile ilgili ayrıntılı bilgi verdiler.

Tanıtım toplantısı karşılıklı soru cevap şekliyle son buldu. 

 

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz