Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “DÜŞMANLAR İYİ DİNLEYİN, ÜMİTLERİNİZİ BESLEMEYİN, ADALAR VE KAYALIKLAR BİZİMDİR”

“DÜŞMANLAR İYİ DİNLEYİN, ÜMİTLERİNİZİ BESLEMEYİN, ADALAR VE KAYALIKLAR BİZİMDİR”

27
0

Yunanistan’da Papazlar Türkiye’ye karşı “ayaklandı.” Türkiye’yi kastederek “düşmanlar” dedi.

Son haftalarda Yunanistan’da Kilise onun temsilcileri Papazlara gerçek anlamda birşeyler oluyor. Geçtiğimiz hafta Dimetoka Mitropoliti Damaskinos, Dedeağaç Mitropoliti Anthimos, Maronya ve Gümülcine Mitropoliti Panteleimonas ve İskeçe Mitropoliti Panteleimonas tarafından ortak bir bildiri yayımlanmıştı. Yayımlanan ortak bildiride, “Türk Konsolosluğu kontrolsüz eylemleriyle toplumu parçalamaya, Yunan egemenliğine zarar vermeye ve meşruiyet ve düzene itiraz etmeye çalışıyor” ifadelerine yer vermişleri.

Şimdi de sahneye Sakız (Hios) adası Kilisesi Mitropoliti Vasilakis çıktı. Sakız (Hios) adası Kilisesi Mitropoliti Vasilakis, “Düşmanlar iyi dinleyin, ümitlerinizi beslemeyin, adalar ve kayalıklar bizimdir” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi.

Sakız adasının Osmanlı’dan kurtuluşunun 105. Yılında yapılan askeri tören sonrasında kameraların karşısına geçen Sakız adası Mitropoliti Markos Vasilakis yaptığı açıklama ve Türkiye’ye yönelik gönderdiği mesajla gündeme oturdu. Aslen Girit asıllı olan Vasilakis, “Düşmanlar iyi dinleyin, ümitlerinizi beslemeyin, adalar ve kayalıklar bizimdir” diyerek Türkiye’ye mesaj gönderdi ve halk tarafından büyük alkış aldı.

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=01CrnoVrJDo

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz