Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DRAMA’DAN DEDELERİNİN KÖYÜNÜ GÖRMEYE GİTTİLER

DRAMA’DAN DEDELERİNİN KÖYÜNÜ GÖRMEYE GİTTİLER

21
0

Drama’dan 50 kişilik Yunanlı gurup  dedelerinin köyünü görmeye gittiler. Kırklareli’nin Vize ilçesine bağlı Kışlacık köyünden mübadele döneminde Yunanistan’a göç eden ve dedelerinin yaşadıkları yerleri görmek isteyen 50 kişilik Yunanlı gurup Kışlacık köyünü ziyaret etti.

Kışlacık köyü sakinleri Drama‘dan gelen misafirlerine güzel bir misafirperverlik örneği gösterdi. Yunanlı misafirleri köy meydanında yöresel kıyafetleri ile köylü kızlar, Muhtar Kamil Gönül Taran, Kooperatif Başkanı Gürkan Tağlık ve köylüler karşıladı.

İlk olarak Sabah kahvaltısı verilen misafirlere, öğlen ise yöresel yemekler ve köy ekmeğinden oluşan öğle yemeği ikramında bulunuldu. Öğle saatlerinde Vize Kaymakamı Murat Duru’nun da katıldığı etkinlikte Yunanlı gurup adına konuşan tercümanları, dedelerinin yaşadıkları yerleri görme, soludukları havayı soluma imkanı bulduklarını ifade etti. Konuşmalarında Vize Kaymakamı Murat Duru ile birlikte Kışlacık köyünden oluşturulacak olan grubu Yunanistan’da ağırlamaktan gurur duyacaklarının da altını çizen misafirler, daha sonra köyden ayrılarak Yunanistan’a döndüler. 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz