Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DİKKAT! EFET UYARDI, “BU UNU TÜKETMEYİN”

DİKKAT! EFET UYARDI, “BU UNU TÜKETMEYİN”

36
0

Dikkat! Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) Agiu Georgiu (ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) değirmenine ait genel kullanım amaçlı unun tüketilmemesi konusunda tüketicileri uyardı.

Yunanistan Ortak Gıda Denetim Kurumu (EFET) Epir Bölgesi Müdürlüğü tarafından, 2018 Yılı Gıda Güvenliği ve Gıda Kalitesi Programı kapsamında alınan örneklerin, 1’inci Atina Kimyasal Kurumu’nda gerçekleştirilen laboratuvar testlerinin ardından, Genel Kimya B Bölümü Devlet Laboratuvarı tarafından, Agiu Georgiu (ΜΥΛΟΙ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ) değirmenlerine ait, Magnisia-Volos Surpi bölgesinde Luli Değirmenleri A.Ş. (ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ ΑΕ) tarafından üretilen 1 kg ambalaj içinde son kullanma tarihi 30.06.2019 olan 17582426418 numaralı parti ürünün içinde, etikette belirtilmeyen bir alerjen (soya fasulyesi) varlığının tespit edildiği belirtiliyor.

EFET tarafından yapılan açıklamaya göre, ürün sahibi şirketten ilgili parti ürünün tamamını derhal geri çekmesi istenmiş ve kontrollerin halen devam etmekte olduğu belirtilmektedir. Ayrıca soya fasulyesine alerjisi olan ve yukarıdaki ürünü zaten satın almış olan hastalardan tüketmemeleri istenmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz