Ana Sayfa Batı Trakya Haber Devletten Yok! Yaraları Kendimiz Saracağız

Devletten Yok! Yaraları Kendimiz Saracağız

0
0

Yaşanan sel felaketinin üzerinden haftalar geçti, ancak henüz devletten 1 kuruş yardım yapılmadı. Azınlık insanı kendi yaralarını kendisi sarmaya çalışıyor.

Bu vesileyle, Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD), geçen günlerde selden zarar gören köyleri ziyaret etti.

BTAYTD Başkanı Dr. Hüseyin Baltacı, asbaşkan İlhan Mehmet ve kasadar Yüksel Esat’tan oluşan heyet, 4 Şubat Perşembe günü selden zarar gören bölgeyi ziyaret ederek soydaşlarla görüştü. Köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerini ileten BTAYTD yöneticileri, selden zarar gören ailelere sembolik yardımda bulundu.

Konuyla ilgili olarak Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği’nden yapılan açıklamada şöyle denildi: “Bugün, Rodop ilinde gerçekleşen selde zarar gören bölgelerimizi ziyaret ederek, selzede ailelerimize sembolik bir yardımda bulunduk. Bu tip olayların gelecekte tekrarlanmamasını temenni ediyor ve yetkili makamların, zararların karşılanması ile önleyici tedbirler alınması konularında gerekli adımları atmasını bekliyoruz.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz