Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “Derneğimize Yapılan Saldırıları Kabul Etmiyoruz ve Kınıyoruz”

“Derneğimize Yapılan Saldırıları Kabul Etmiyoruz ve Kınıyoruz”

7
0

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği tarafından yapılan yazılı açıklamada, Derneğe yönelik bir iftira ve karalama kampanyası başlatıldığı ifade ediliyor.

BASIN BİLDİRİSİ

“Derneğimizin yeni İskeçe Şubesi’nin 16 Ekim 2019 tarihinde yapılan açılışına İskeçe Belediye Başkanı Sayın Manolis Çepellis’in katılması ertesinde, basında ve sosyal medyada Derneğimize yönelik bir iftira ve karalama kampanyası başlatıldığını üzülerek izliyoruz.

Bu kampanyada özellikle derneğimizin yasadışı olduğu ve Lozan Antlaşması’na aykırı kurulduğu gibi dayanaktan yoksun ithamlara yer verildiği dikkat çekmektedir.

Bu sebeple aşağıdaki hususları kamuoyunun dikkatine sunmakta yarar görüyoruz.

Derneğimizin tam adı Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği olup, 1982 yılında Gümülcine’de kurulmuştur ve gerek Yunan ve gerek AB yasalarına uygun faaliyet göstermektedir.

Bu çerçevede, Dernek üyelerimizin etnik kökenini tahkir amaçlı haber ve yazımları en kuvvetli şekilde sahiplerine iade ediyoruz.

1982 yılında kurulmuş olan Derneğimizin Lozan Antlaşması’na aykırılık savına nasıl konu olduğunu, bu iddiayı ortaya atanların dahi, açıklayamayacağı herhalde herkesin malumudur.

Bize saldıran şahsiyetlerin bazılarıyla Derneğimizin ortak faaliyetler yürüttüğü de bir vakiadır. Bu tür faaliyetlere dair haber ve bilgilere sosyal medya hesaplarımızdan da kolaylıkla ulaşılabilmektedir (btaytd.org).

Ülkemizin artık geride bıraktığını düşünmek istediğimiz ancak bu yeni saldırılarla aslında geçerliliğini hala koruduğunu anladığımız şovenist yaklaşımlarla Derneğimize yapılan saldırıları kabul etmiyoruz ve kınıyoruz.

Eşit haklara sahip Yunan vatandaşları olarak, Derneğimize yapılan bu saldırılara ilişkin tüm yasal haklarımızı da saklı tutuyoruz.”

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği Yönetim Kurulu

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz