Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ’NDEN PAYAMLAR KÖYÜN’E ZİYARET

DEB PARTİSİ’NDEN PAYAMLAR KÖYÜN’E ZİYARET

10
0

23 Ocak pazartesi akşamı, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı,Sayın Mustafa Ali Çavuş ve ekibi,Kadınlar Kolu Başkanı Sayın Dr.Nejla Çavuş,Yönetim Kurulu Üyesi ve Evros Bölgesi Başkan Yardıcısı Sayın Ali Pencal,Yönetim Kurulu Üyesi Sayın Murat Yunus,Yönetim Kurulu Üyesi ve Dedeağaç Bölgesi Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çapar Hasan ve Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Disiplin Kurulu Başkanı Sayın Bekir Mustafaoğlu Payamlar Köyü’nü ziyaret ettiler.

Payamlar Köyü sakinleri DEB Partisi yetkililerini çok sıcak ve samimi karşıladılar. DEB Partisi Genel Başkanı kalabalık bir gruba yaptığı konuşmada,DEB Partisi’nin 2010 yazından sonra başlattığı,yeni yapılandırmanın çok sağlam ve emin adımlarla ilerlediğini anlattı. Bugüne kadar DEB Partisin’e emeği geçen herkese teşekkür ederek,aldıkları bayrağın ne denli büyük bir sorumluluk istediğini,bu sorumluluğu sonuna kadar taşıyacaklarını,bu meşakkatli yolda halkın gücünü yanlarında hissettikçe,bu davaya yüreklerini koymaya devam edeceklerini söyledi.Bugüne kadar değişik siyasi partiler içinde sorunlarımıza çözüm bulacağımızı umarak onlara destek verdiklerini ancak hayal kırıklığına uğradıklarını,seçim döneminde sırtımızı sıvazlayarak oyumuzu alanların daha sonra bizleri ve sorunlarımızı nasıl unuttuklarını anlattı.

Nüfus oranımza göre kamuda bize yer verilmediğini,Yunan ünüversitelerini bitirmiş çocuklarımızın dikkate bile alınmadığını,bu sebepten dolayı çocuklarımızın bölgeyi terk ettiklerini,bu beyin göçünden de Batı Trakya Türk’ünün çok zararlı çıkacağını,buna rağmen Azınlık insanının göstermiş olduğu sabrın ve devletine olan bağlılığını dahi göremediklerini anlattı. Bundan böyle sadece kendilerinin sesi olacak ve Yunanistan’a değil bütün dünyaya karşılaştıkları haksızlıkları haykıracak bir partileri olduğunu,bu partiye sahip çıkmaları gerektiğini,ancak o zaman güçlü ve herkesin duyabileceği bir ses çıkarmanın mümkün olduğunu dillendirdi.AB üyeliğinde 30 yıllık geçmişi olan Yunanistan’ın Azınlık hakları konusunda bir adım bile atmadığını,atmamakta da direndiğini,bizi sürekli üçüncü sınıf vatandaş olarak yaşatmak istediklerini,tepkisiz kalışımızın onları bizleri asimile etme hususunda cesaretlendirdiğini anlattı. DEB Partisi olarak sesimizi çıkarma ve haklı davamızda hak arama konusunda kararlı olduğumuzu,hem Genel Merkez’in hem de İskeçe İl Teşkilatı’nın haftada en az iki gece köylere giderek insanlarımızı dinlediğini,gün geçtikçe nasıl büyüdüğümüzü mutlu ve umutlu gözlerle gözlemlediğimizi söyledi.

Son olarak Genel Başkan kendisinin ve bütün dava arkadaşlarının Azınlık haklarını alıncaya kadar yılmadan,korkmadan çalışacaklarını,bunun için yüreklerini ortaya koyduklarını,bunu görenleri de mücadeleye sahip çıkmaya davet etti. Kendileriyle dava arkadaşı olmak isteyenlere kapılarının sonuna kadar açık olduğunu,büyüdükçe sesimizin daha gür çıkacağını bunun için insanlarımızın akın akın partiye katılmaları gerektiğini anlattı. Dinleyenlere teşekkür ederek,Payamlar Köyü’nden davaya olan inancını,umudunu büyüterek ayrıldığını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz