Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DEB PARTİSİ AP AZINLIKLAR İNTERGRUBU EŞBAŞKANI JORDİ SEBASTİA İLE GÖRÜŞTÜ

DEB PARTİSİ AP AZINLIKLAR İNTERGRUBU EŞBAŞKANI JORDİ SEBASTİA İLE GÖRÜŞTÜ

18
0

 

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş ve kendisine eşlik eden Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet ile birlikte, 17 Kasım 2015 Salı günü Avrupa Parlamentosu’nda, Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu Eşbaşkanı ve Avrupa Parlamentosu Avrupa Hür İttifakı (EFA) ve Yeşiller Grubu Milletvekili Jordi Sebastià i Talavera ile görüştü.

Avrupa Parlamentosu Geleneksel Azınlıklar, Ulusal Topluluklar ve Diller İntergrubu Eşbaşkanı Jordi Sebastià i Talavera’nın ofisinde bir saati aşkın bir süre içinde yapılan görüşmede, Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, Batı Trakya Türk Azınlığı’nın mevcut sorunlarını dile getirdi. Ağırlıklı olarak azınlık eğitimindeki sorunlar aktarıldı. %3’lük antidemokratik ülke barajının bağımsızlara uygulanması konusu üzerinde duruldu. Jordi Sebastià i Talavera da Avrupa Parlamentosu zemininde olası işbirliği alanlarını aktararak, Batı Trakya Türk Azınlığı’na destek vermeye hazır olduğunu kaydetti.

 

DEB PARTİSİ EFA BAŞKANI FRANÇOİS ALFONSİ İLE GÖRÜŞTÜ

DEB Partisi’nin de üyesi olduğu Avrupa Hür İttifakı (EFA) Başkanı François Alfonsi, 18 Kasım 2015 Çarşamba sabahı DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş onuruna Brüksel’de Leopold Otel’de bir kahvaltı verdi.  Bu toplantıda Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş’a Genel Başkan Danışmanı Aydın Ahmet eşlik ederken, EFA Başkanı François Alfonsi’ye de EFA Direktörü Günther Dauwen ile EFA İletişim Sorumlusu Jorgos Papadakis eşlik etti.

Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş yapılan görüşmede EFA Başkanı François Alfonsi’ye  Batı Trakya Türk Azınlığı’nın kronikleşmiş sorunlarının yanı sıra güncel eğitim alanındaki sıkıntıları anlattı. Ekonomik krizin olumsuz etkileri üzerinde duruldu. Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş kriz sebebiyle bölgeyi terk eden gençlerin sayısındaki artışın kendilerini gelecek açısından ciddi anlamda kaygılandırdığını belirtti. Ayrıca azınlığın eğitim alanında yaşadığı sorunların bu çağda kabul edilebilir olmadığını örnekleriyle anlattı.

EFA Başkanı François Alfonsi DEB Partisi ile dayanışma içinde olacaklarını, Batı Trakya Türk Azınlığı’nı ziyaret ederek, sorunları yerinde gözlemlediğini, bu konularda birlikte çalışmaya hazır olduklarını beyan etti.

Görüşmenin sonunda Genel Başkan Mustafa Ali Çavuş, EFA Başkanı François Alfonsi’ye EFA ve DEB bayraklarının birleştirilmiş halinden oluşan ve birlikte daha güçlüyüz ifadesinin yer aldığı bayrağı armağan etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz