Ana Sayfa Batı Trakya Haberler DARBECİ SUBAYLARIN ATİNA’DAKİ DURUŞMASI SALI GÜNÜNE KALDI

DARBECİ SUBAYLARIN ATİNA’DAKİ DURUŞMASI SALI GÜNÜNE KALDI

26
0

Fetö Terör Örgütü’nün Yunanistan’a kaçan 8 darbeci subaylarından 3’ünün Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili Temyiz Mahkemesi’ndeki duruşma 6 Aralık 2016 Salı gününe kaldı.

Helikopterle Yunanistan’a kaçan Fetö Terör Örgütü’nün 8 darbeci subaylarından 3’ünün  Türkiye’ye iade edilmesiyle ilgili Temyiz Mahkemesi’ndeki duruşma Atina’da bugün devam etti. Ancak 3 darbeci subaydan 2’sinin savunmasını yapacak olan Avukat duruşmaya katılmadı. Bunun üzerine savunma yapılması için mahkeme tarafından kamu davası Avukatı atandı, ancak atanan Avukatın dava hakkında bilgi sahibi olması için kendisine zaman tanındı.

Buna paralel olarak 3’üncü darbeciyi savunan Avukat Stavrula Tomara da mahkemeden duruşmayı kesmesini talep etti. Gerekçe olarak ise Yunan makamlarının darbeciler hakkında Türkiye’den istediği bilgilerin 30 Kasım tarihinde ulaştığını, gelen belgelerin Türkçe olduğundan dolayı çeviri yapılması gerektiğini savundu. Ayrıca, Avukat Stavrula Tomara, Türk yetkililer tarafından gönderilen belgelerde bu kritik savunmada subayların komutanlarının ifadelerinin yer almadığını belirtti.    

Bunun üzerine duruşmanın Salı günü başka bir Temyiz Kurulu heyeti önünde yeniden görüşülmesi bekleniyor. Bu duruşmada sözkonusu subayların Türkiye’ye iade edilip edilmemesi gerekliliği konusunda savcının önerisi bekleniyor.  

Türk tarafından gelen dosyadaki bilgilere göre, 8 darbecinin iadesi hakkındaki suçlamaların Anayasa’yı ihlal, yasama organını engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın yaşamına karşı suikaste teşebbüs etmek ve zorla helikopter kaçırmakla suçlanıyorlar.

Fetö Terör Örgütü’nün 8 darbeci subayları bu suçlamaları reddediyor, iade edilmeleri durumunda ise adil bir yargılamaya tabi tutulmayacaklarını, ayrıca da idam cezasının yeniden geri getirilmesiyle ilgili Türk yetkililerin girişimlerde bulunduklarından dolayı geri iade edilmelerine karşı çıkıyorlar.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz