Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇİPRAS, TÜRKİYE İÇİN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPAN KAMMENOS’U UYARACAK

ÇİPRAS, TÜRKİYE İÇİN PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPAN KAMMENOS’U UYARACAK

17
0

Başbakan Çipras’ın, Türkiye ile gerilimi tırmandıran açıklamalar yapan Savunma Bakanı Kammenos’la görüşerek açıklamalarına dikkat etmesini söyleyeceği belirtildi.

Son dönemde oldukça sert ve tahrik etmeye yönelik çıkışlarla gündeme gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos dün, sınıra 7 bin asker yığma sözleriyle Türkiye’ye karşı tehditte bulunmuştu. Yunan gazetelerinden Ekathimerini’de yer alan habere göre, Kammenos’un çıkışına Başbakan Aleksis Çipras’tan müdahale geliyor.

PROVOKATİF ÇIKIŞLAR YAPAN YUNAN BAKANA ÇİPRAS UYARISI

Kammenos’un provokatif ifadeler içeren gereksiz çıkışlarının Yunan hükümetini zor durumda bırakırken, Aleksis Çipras, Kammenos’un provokatif açıklamalarına sınırlama getirmeye hazırlanıyor. Çipras’ın kammenos ile görüşeceği, gereksiz çıkışlardan kaçınması ve kullandığı üsluba dikkat etmesi yönünde uyarılarda bulunması bekleniyor.

YANGINA BENZİN DÖKÜYOR

Çipras daha önce yaptığı açıklamada Türkiye’ye karşı soğukkanlı ve sağduyulu davranma çağrısında bulunurken, özellikle bu durumdan rahatsızlık duyan muhalefetin de Kammenos’u ‘yangına benzin dökmekle’ suçladığı ifade ediliyor.

TÜRKİYE SINIRINA 7 BİN ASKER TEHDİDİ

Kammenos geçtiğimiz günlerde İkarya Adası’ndaki tatbikat sırasında yaptığı açıklamada, Türkiye sınırı ile bazı adalara ekstra asker göndereceğini söylemiş, bu rakamın da 7 bin olacağını açıklamıştı. Kammenos, “Eğer bizim topraklarımızın tek bir santimine girme cesaretleri varsa, biz Yunanlar birleşip onları ezeriz” diyerek küstahça provokasyonlara devam etmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz