Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇETİN MANDACI: “NE HİKMETSE ZEYBEK KOŞA KOŞA İSKEÇE ATANMIŞ MÜFTÜSÜ’NÜN AYAĞINA KADAR...

ÇETİN MANDACI: “NE HİKMETSE ZEYBEK KOŞA KOŞA İSKEÇE ATANMIŞ MÜFTÜSÜ’NÜN AYAĞINA KADAR GİDİYOR”

20
0

İskeçe Sabık Milletvekili Çetin Mandacı yayınladığı yazılı basın açıklamasında İskeçe SİRYZA Milletvekili Hüseyin Zeybek hakkında, “Sn Zeybek, ne hikmetse koşa koşa İskeçe atanmış muftüsünün ayağına kadar gidiyor. Azınlığın bu meseleyi gerektiği gibi değerlendireceğinden süphem yoktur” ifadelerine yer veriyor.

BASIN AÇIKLAMASI

“İskeçe Siriza Milletvekili Sn Hüseyin Zeybek’in Vakıflar yasasının uygulanması ve Vakıf Heyeti ile Cemaat Heyetleri seçimlerine ilişkin yunan basınındaki demeçlerine istinaden kendisini ağır bir şekilde eleştirmiş ve azınlığı çok yakından ilgilendiren ciddi suallerin yanıtlanmasını talep etmiştim.

Nihayet, Milletvekili Gündem gazetesine verdiği demeçle, bu konuyu yaşamış, bilgi sahibi olan sahışların ve azınlık kuruluşlarının endişelerini kısmen de olsa ortadan kaldırmıştır.

Milletvekilinin Gündem gazetesindeki demeci azınlık çizgisiyle nispeten örtüşmektedir. Bu noktada, izlenilen çizgide kendisiyle birlikte olduğumu ve tarafımdan ihtiyaç duyulan her türlü katkıyı da yapmaya hazır olduduğunu belirtmek isterim.

İlginçtir ki, geçmişte benzer konularda seleflerini sert bir şekilde eleştirerek mangalda kül bırakmayan Sn Zeybek, ne hikmetse koşa koşa İskeçe atanmış muftüsünün ayağına kadar gidiyor. Azınlığın bu meseleyi gerektiği gibi değerlendireceğinden süphem yoktur.

Değerli kardeşlerim, Milletvekilleri azınlık meselelerini parti çisgisine indirgediği takdirde,  azınlık çizgisinden sapmalar gördüğüm anda , ya da yunan basınında başka, azınlık basınında başka, söylemlere şahit olduğumda, yapıcı eleştirilerimi ve meselenin aydınlanması noktasındaki soruları da eksik etmeyeceğimi bildirmek isterim.

Son olarak, 3 Siriza vekilinin, vekil İlhan Ahmet ile işbirliği halinde 3647/2008 sayılı yasanın azınlık tarafından kabulü için, değişiklik önerisinin (Tropologia) bir an evvel hazırlanıp meclise oylanmak üzere sunulmasının atılabilecek en doğru adım olduğunu belirtmek isterim. Bu durumda, bakan kabul edecek mi, yoksa etmeyecek mi, bir de hangi parti lehte hangi parti aleyhte oy kullanacak hep birlikte göreceğiz. Zira ANEL’i bahane kılarak bu iş olmaz demek, sorumluluktan kaçmaktan başka bir şey değildir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz