Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇAVUŞOĞLU: “YUNANİSTAN DÖNEM BAŞKANLIĞI’NDA BİR YADA BİRKAÇ FASLIN MÜZAKEREYE AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

ÇAVUŞOĞLU: “YUNANİSTAN DÖNEM BAŞKANLIĞI’NDA BİR YADA BİRKAÇ FASLIN MÜZAKEREYE AÇILMASINI BEKLİYORUZ”

18
0

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Parlamentosu’nun açıklayacağı ilerleme raporunun ‘objektif ve dengeli’ olmasını beklediklerini söyledi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Belçika’da bulunan Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ap’nin önümüzdeki haftalarda açıklanacak olan Türkiye İlerleme Raporu’nda yer alacak olması konusunda Ab Bakanı Çavuşoğlu, “Biz her şeyden önce objektif bir rapor bekliyoruz, ‘Türkiye ya da hükümet yanlısı bir rapor’ değil, dengeli bir rapor bekliyoruz. Ab, Türkiye’deki gelişmeleri objektif bir şekilde raporuna yansıtmalıdır. Böyle olduğu zaman raporunun Türkiye’de bir karşılığı oluyor. Biz yapıcı eleştirilerden rahatsız olmayız. Eksik ya da yanlış bilgi veya önyargılarla Türkiye hakkında yanlış değerlendirmeler yapılırsa elbette biz de karşı görüşümüzü açık bir şekilde dile getiririz.” dedi.

YUNANİSTAN DÖNEM BAŞKANLIĞINDA EN AZ 1FASIL BEKLENTİSİ

Gezi olaylarından hemen sonra bilgiye dayanmayan ‘aceleci’ bir raporun çıktığını savunan Çavuşoğlu, “O rapor gerçekten dengesizdi. Kabul edilebilecek bir rapor değildi.Türkiye, Ab ile birlikte hareket ediyor. her iki tarafın da çifte standarttan uzak durması gerekiyor. Yunanistan Dönem Başkanlığı’nda bir yada birkaç faslın müzakereye açılmasını bekliyoruz dedi.

HOLLANDE’NİN TÜRKİYE’YE ZİYARETİNİ AB ÖNEMSİYOR

Bakan Çavuşoğlu görüşmelerin gayet iyi geçtiğini ve Ab’nin Türkiye’yi yakından takip ettiğini, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunacak olan Fransa Cumhurbaşkanı Frannçois Hollande’nin ziyaretinide önemsediklerini dile getirdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz