Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇAVUŞOĞLU: “İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN GEREĞİ NEYSE ONA RİAYET ETMELİ VE VATANDAŞIN TÜM...

ÇAVUŞOĞLU: “İKİ ÜLKE DOSTLUĞUNUN GEREĞİ NEYSE ONA RİAYET ETMELİ VE VATANDAŞIN TÜM TEMEL HAKLARINI TEMİNAT ALTINA ALMALIYIZ”

36
0

Başbakan Yardımcısı Çavuşoğlu, “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu,”Maalesef Batı Trakya’daki soydaşlarımız azınlık haklarını hala uluslararası normların gerektirdiği şekilde kullanamamaktadır. Bu noktada her çağdaş ülkenin atması gereken adımları komşumuz Yunanistan’dan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İki ülke dostluğunun gereği neyse ona riayet etmeli ve istisnasız her vatandaşın tüm temel haklarını teminat altına almalıyız.” ifadesini kullandı.

Batı Trakya Türklerinin kimliklerine dönük saldırılara karşı hak arama mücadelesini simgeleyen “29 Ocak Toplumsal Dayanışma ve Milli Direniş Günü”nü saygıyla anan Çavuşoğlu, soydaşlarla birliğin ve beraberliğin daim olması temennisinde bulundu.

“Vatandaşın tüm temel haklarını teminat altına almalıyız”

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

“Maalesef Batı Trakya’daki soydaşlarımız azınlık haklarını hala uluslararası normların gerektirdiği şekilde kullanamamaktadır. Bu noktada her çağdaş ülkenin atması gereken adımları komşumuz Yunanistan’dan da beklediğimizi ifade etmek istiyorum. İki ülke dostluğunun gereği neyse ona riayet etmeli ve istisnasız her vatandaşın tüm temel haklarını teminat altına almalıyız.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz