Ana Sayfa Batı Trakya Haberler ÇAVUŞOĞLU: “ARTIK SOYDAŞLARIMIZ ANAVATANLARI TÜRKİYE’DE YABANCI OLARAK GÖRÜLMEYECEK”

ÇAVUŞOĞLU: “ARTIK SOYDAŞLARIMIZ ANAVATANLARI TÜRKİYE’DE YABANCI OLARAK GÖRÜLMEYECEK”

13
0

Bursa’lı hemşehrimiz AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu, Türkiye’de ikamet eden ve çalışan soydaşların, çalışma izinleri ile ilgili sıkıntının 14 Şubat’ta yürürlüğe giren yönetmelik değişikliğiyle aşıldığını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından, yabancıların çalışma izinleri hakkındaki kanunun yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik” 14.02.2012 tarih ve 28204 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yeni yönetmelikle, Türkiye’de ikamet eden ve geçimlerini sağlamaları için çalışmak durumunda olan Türk kökenli ve akraba topluluklarına mensup yabancıların, artık diğer yabancı uyruklu kimselerle aynı kriterlere tabi olmayacaklarını belirten Hakan Çavuşoğlu, çalışma izinleri konusunda yaşanılan sorunların giderildiğini açıkladı.

“TÜRKİYE’DE ÇALIŞANLAR YABANCI GİBİ GÖRÜLMEYECEK”

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, “Söz konusu yönetmelik değişikliği ile soydaş ve akraba topluluklarına mensup olup, Türkiye ‘de çalışan bu kimselerin diğer yabancılar gibi görülmeyerek, çalışma izinleri ile ilgili sorunları giderilmiş olmaktadır” dedi.

“AK Parti olarak soydaşların yaşadıkları sorunları bir bir çözüyoruz. Bundan sonra da çözmeye devam edeceğiz” diyen Çavuşoğlu, amaçlarının tüm soydaşların anavatanları Türkiye’de yabancı olarak görülmelerini engelleyecek uygulamaları hayata geçirmek olduğunu söyledi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz