Ana Sayfa Batı Trakya Haberler CANLI BOMBA DHKP-C’Lİ BULUT YAYLA, ATİNA’DA KAÇIRILDI

CANLI BOMBA DHKP-C’Lİ BULUT YAYLA, ATİNA’DA KAÇIRILDI

20
0

Canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan DHKP-C’li Bulut Yayla’nın Atina’da kaçırıldığı iddia edildi. Radikal sol, komünist ve marksist grupların internet sitelerinde çıkan haberlere göre Bulut Yayla, Atina merkezindeki Solonos caddesi üzerinde 30 Mayıs perşembe günü kaçırıldı.

İstanbul polisi tarafından DHKP-C terör örgütüne yönelik operasyonda canlı bomba olarak aranan örgütün Bulut Yayla’nın, Atina’da önceki gün akşam saat 21: 30 civarında 5 kişi tarafından paketlenerek bir otomobile bindirildiği öne sürüldü.Haberlerde plakası alınan otomobilin Atina emniyetine ait olduğu iddia edilirken, polisin otomobilin önce kendilerine ait olduğunu kabul ettiği ancak daha sonra bunu reddettiği iddia edildi.

“ATİNA MERKEZİNDE PAKETLENDİ” İDDİASI

Atina merkezinde siyasi sığınmacıların ve sol grupların buluşma semti olarak bilinen Eksarhiya’da bulunan “Türkiye ve Kürdistan’daki Siyasi Tutuklular için Dayanışma Komitesi” üyesi olduğu belirtilen Yayla’nın çevredeki insanların bakışları arasında tartaklanarak otomobile bindirildiği iddia ediliyor.

TÜRK-YUNAN ORTAK OPERASYONU İDDİASI

DHKP-C’li Bulut Yayla’nın sol gruplar, avukatlar, siyasiler ve sendikalar tarafından Atina’daki polis şubelerinde arandığı ancak izine rastlanamadığı belirtiliyor. Radikal sol gruplar tarafından yayınlanan bildirilerde Bulut’un kaçırılması kınanırken, Yunan hükümeti ise Türkiye ile işbirliği yapmakla suçlandı. Bildirilerde Türk ve Yunan istihbarat servislerinin işbirliği yaptığı savunulurken, Yunanistan‘a sığınan mültecilerin gözaltına alınmalarına son verilmesi istendi.

TÜRKİYE’YE GÖTÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLDİ

Aynı haber siteleri, bugün Attika Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen gösteri sırasında DHKP-C’li Yayla’nın Türkiye‘ye götürüldüğünün öğrenildiği öne sürüldü. Yayla için bugün saat 17: 00’da Eksarhiya semtinde bir gösteri daha düzenleneceği duyuruldu.

Canlı bomba olduğu gerekçesiyle aranan DHKP-C’li Yayla, iki ay önce Hollanda‘da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan‘ı protesto ederken gözaltına alınmış, ancak Hollandalı yetkililerden “serbest bıraktık” cevabı alınmıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz