Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BİZİM VALİ” YAPMADI, BİZİM GENÇ SİYASİLERİMİZ BASTIRINCA DA SONUÇ ALINDI

“BİZİM VALİ” YAPMADI, BİZİM GENÇ SİYASİLERİMİZ BASTIRINCA DA SONUÇ ALINDI

21
0

Batı Trakya Azınlık insanı arasında “Bizim Vali” olarak bilinen Aris Yannakidis’in ilgisizliğinden dolayı uzun yıllardan beri kış aylarında bölge insanının ulaşımına sorunlar yaşatan Kocaçay’a nihayet köprü yapımına onay çıktı.

Doğu Makedonya–Trakya Eyalet eski Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı’nın da görev yaptığı dönemde defalarca üzerinde ısrarla durduğu Kocaçay’a köprü yapımına sonunda onay çıktı.

Şimdilerde başkan Yardımcılığı görevini başarıyla yürüten ve bölgeye yönelik yaptığı çalışmalarla bölge insanının büyük beğenisini toplayan Başkan Yardımcısı Ahmet İbram tarafından yapılan açıklamaya göre, Doğu Makedonya–Trakya Eyaleti meclis toplantısında alınan kararla Rodop ili için 7.5 milyon euro’luk değişik projeler onaylandı. Bu projeler arasında Menetler- Kozlukebir arasındaki Kocaçay’a köprü yapımı da yer alıyor.

Altı beton direk üzerine inşa edilecek ve 153 metre uzunluğunda olması planlanan köprünün yapımı için DMT Eyaleti Meclis toplantısından onay çıktı. Böylece yeni ihalenin yapılması için işlemler başlatıldı.

Toplantıda onaylanan 7.5 milyon euro’luk bütçenin köprü yapımında kullanılacak olan miktarın ardından geri kalan 2.5 milyon Euro ile de Rodop ili genelinde ulaşımın sağlandığı yolların asfaltlanması ve bakım onarımı, yol işaretleme gibi çalışmalarda kullanılacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz