Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA’DAKİ BATI TRAKYALILAR BÜYÜK GÜÇ OLMA YOLUNDA, BATISİAD’IN İLK BAŞKANI AHMET ER

BURSA’DAKİ BATI TRAKYALILAR BÜYÜK GÜÇ OLMA YOLUNDA, BATISİAD’IN İLK BAŞKANI AHMET ER

22
0

İş dünyasındaki Batı Trakyalıları tek çatı altında buluşturmayı hedefleyen BATISİAD, ilk genel kurulunu yaptı. Başkan Ahmet Er, ”Ülkemiz ekonomisine katkı koymak için elbirliğiyle çalışmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

BATISİAD’ın ilk başkanı Ahmet Er

Bir süre önce kurulan Batı Trakya Türkleri Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (BATISİAD) ilk olağan genel kurulu, dün akşam Mercure Hotel’de Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’nun katılımı ile gerçekleştirdi. Üyeler, kurucu başkanla yola devam etme kararı aldı.

BATISİAD Başkanı Ahmet Er, genel kurulun açılışında yaptığı konuşmada, Bursa’nın Türkiye’nin ekonomik anlamda İstanbul’dan sonraki lokomotifi olduğunu söyledi. Bursa’nın cazibesinin giderek arttığına işaret eden Er, ”Genel kurulumuzu yaptığımız bu otel de söz konusu girişimin bir sonucudur. Bu yatırıma imza atan hemşehrimiz Devlet Eski Bakanımız Cavit Çağlar’ı da kutlamak istiyorum. Batı Trakya Türk insanı çalışkandır. Ülkemiz ekonomisine katkı koymak için elbirliğiyle çalışmaya ve istihdam sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

HEDEFLERİ BİR BİR GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

Yönetici, sanayici ve işadamlarını tek çatı altında toplamak istediklerini dile getiren Er, şunları kaydetti: ”Her şey Türkiye için. Bizler kurucu üyeler olarak Batı Trakya kökenli girişimcilerin Türkiye’deki ve Balkanlardaki sesi olmak ve Batı Trakya’yı dünyaya tanıtmak, Türkiye’nin Balkanlardaki coğrafi stratejik gücünü ön plana çıkartmak suretiyle tanıtımına katkıda bulunmak ve uluslararası ekonomik, sosyal, kültürel ilişki ile işbirliği ağlarını geliştirme gibi hedeflerle yola çıktık. İnanıyoruz ki elbirliğiyle hedeflerimizi bir bir gerçekleştireceğiz.”

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMA VAKTİ GELDİ

Kendisi de Batı Trakyalı olan Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, genel kurulda yaptığı konuşmada Bursa’nın çok güzel bir mozaik olduğunu vurgulayarak, Batı Trakya’dan çok sayıda insanın Bursa’ya geldiğini ve kente katkı koyduğunu ifade etti. Çavuşoğlu, ”Koparıldığımız topraklarda geçim sıkıntısında olan dostlarımız olduğunu biliyoruz. Artık bu dostlar için de elimizi taşın altına koyma vakti geldi. Bugün sizlerin Batı Trakya’da yapacağınız yatırımlar büyük önem arz ediyor. Dünyada yaşanan kriz bu bölgelerde daha çok hissediliyor. Buralara yatırım olanaklarını iyi araştırarak istihdam sağlayabiliriz. Bu bizim tarihi sorumluluğumuz olmalı” diye konuştu.

BİRLİK OLMAK ÖNEMLİ

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birlik ve beraberliğin önemine işaret ederek, ciroların üçe katlanması gerektiğini belirtti. Dündar, ”Bu dernekler yeniliklerin takip edilip iş hacminin artırılması konusunda önemli. BATISİAD Bursa’nın ticaret kesimiyle diyalog kurarak birçok yere ulaşabilir” dedi. Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkan Yardımcısı İsmail Kuş da, Oda olarak BATISİAD’a her zaman kapılarının açık olduğunu kaydetti.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Batısiad’ın Yönetim Kurulu asil listesi,  ‘Ahmet Er, Ali Ömeroğlu, Cihat Yusufoğlu, İbrahim İsmailoğlu, Mustafa Süleyman, Kadir Güleryüz, İkbal İbrahimoğlu, Gürcan Yılmaz, Ramadan Mandacı, Adnan Yakupoğlu ve Bünyamin Terzi’ şeklinde oluştu.

Hayaldi Gerçek oldu..

2013 yılından beri proje aşamasındaki Batısiad’ı kurmak için ilk kapısını çaldığım Ali Ömeroğlu büyüğüm bana cesaret vermişti. Konuyu anlattığım Ahmet Er başkanım elini taşın altına koyarak Mustafa Salimoğlu, Cihat Yusufoğlu, İbrahim İsmailoğlu, Mehmet Hüseyin Mehmet Ali, ve Kadir Güleryüz gibi güzel dostlarla 27.01.2017 yılında Batısiad ‘ı kurduk.

Türkiye’de 70 yıl sonra’da olsa artık Batı Trakyalıların yönetici ve işadamları derneği kurulmuş oldu. 6 ay içinde çok güzel çalışmalar yaptık. Bu süre zarfında Maddi manevi yanımızda olan Osmangazi belediye başkanım Mustafa Dündar’a çok teşekkür ederim. Şimdilik 55 üyesi olan Batısiad’ımızın Başbakan yardımcımız sayın Hakan Çavuşoğlu ‘num katılımıyla bugün 1. Olağan genel kurulumuzu yaptık. Beni yönetim kuruluna layık gören başta başkanımız Ahmet Er’e, Kurucu üyelerimize ve katkı koyan üyelerimize ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM..

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz