Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURSA OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN, SİRKELİ’YE OSMANLI MOTİFLİ ÇEŞME HEDİYE EDİLECEK

BURSA OSMANGAZİ BELEDİYESİ’NDEN, SİRKELİ’YE OSMANLI MOTİFLİ ÇEŞME HEDİYE EDİLECEK

12
0

Bursa Osmangazi Belediyesi Balkanlarda dostluk ve kardeşliğin gelişmesi için attığı adımlara bir yenisini ekliyor.

Rodop ilinin Kozlukebir belediyesine bağlı, karşılıklı işbirliği ve dostluk çalışmaları kapsamında Sirkeli köyüne, Osmanlı izlerini taşıyacak 4 kurnalı bir çeşme inşa ediyor.

Geçtiğimiz günlerde Kozlukebir Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen Alantepe Panayırı ve Yağlı Güreşleri, büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Osmangazi Belediyesi, aynı zamanda kardeş şehir olan Kozlukebir’deki etkinliğe 17 kişilik bir heyetle katıldı. Kozlukebir’e bağlı köyleri ziyaret eden heyet, gittikleri yerlerde büyük bir sevgiyle karşılandı. Ircan, Hemetli, Dundarlı ve Sirkeli köylerini gezen heyet, bölgede yaşayan vatandaşlar tarafından oldukça sıcak ve samimi bir havada karşılanıp ağırlandı.

Mustafa Dündar’dan Çeşme Sözü

Sirkeli köyünde ziyaretçilerini karşılayan köy halkı, köy meydanında kurnalı bir çeşmeye ihtiyaç duyduklarını söyleyip bu konuda kendilerine yardımcı olmalarını istedi. Hep birlikte çeşmenin yapılması istenen alanı inceleyen heyet, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın himayesinde çeşmenin Sirkeli’ye kazandırılacağı sözünü verdi. Sirkeli köyüne yapılacak çeşme, coğrafi ve mimari özellikleri itibariyle traverten kesme taştan inşaa edilecek. 4 kurnalı olması istenen ve buna göre projelendirilecek olan çeşme, üstü ahşap saçaklı ve form olarak Osmanlı izleri ve motifleri taşıyacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz