Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BURHAN KUZU VE MEHMET MÜEZZİNOĞLU DOĞU MAKEDONYA EYALET BAŞKANLIĞI VE BATI TRAKYA...

BURHAN KUZU VE MEHMET MÜEZZİNOĞLU DOĞU MAKEDONYA EYALET BAŞKANLIĞI VE BATI TRAKYA TÜRK ÖĞRETMENLER BİRLİĞİ’Nİ ZİYARET ETTİLER

14
0

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve Edirne Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu Batı Trakya’yı ziyaretinin ikinci bölümüne 12 Nisan 2012 Perşembe günü Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanılığı’nı ziyaret ederek başladılar. Konuk heyete başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç olmak üzere Rodop Milletvekili Ahmet Hacıosman da eşlik ettiler. Doğu Makedonya Trakya Eyalet Başkanı Aris Yannakidis’i makamında ziyaret eden Prof. Dr. Burhan Kuzu ve Dr. Mehmet Müezzinoğlu burada karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. Sayın Burhan Kuzu ziyaret sonrasında basına kısa bir açıklamada bulunarak bu ziyaretten duymuş olduğu memnuniyeti aktardı. Ziyaret sırasında Eyalet Başkan Yardımcıları Sevgi Salim, İrfan Uzun ve Suat Çolak da yer alırken Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın İskeçe’deki Siyasi İşler Bürosu Şefi Büyükelçi Aleksis Aleksandris’de hazır bulundu.

 

Burhan Kuzu: Bizler burada birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz.”

Konuk heyet aynı gün sayın Burhan Kuzu ve Mehmet Müezzionğlu, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği’ni ziyaret ettiler. Çok sıcak bir ortamda gerçekleşen bu ziyarette B.T.T.Ö.B. Başkanı Sami Toraman, kurumun tarihsel süreci ve azınlığın eğitim konusunda yaşadıkları sıkıntılar hakkında bilgiler verdi. Bizim isteklerimiz azınlığın daha yoğun olarak yaşadığı bölgelerde yeni çift dilli ortaokulların açılmasıdır diyen Başkan Sami Toraman; “Türk Yunan ilişkileri ne kadar iyiye giderse, bizler de azınlık olarak bunun o kadar iyi yansımalarını almaktayız.” diyerek sözlerini tamamladı. T.B.M.M. Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’da yaptığı konuşmasında: “Bizler de devlet problemlerini en aza asgari seviye inmesini arzu etmekteyiz. Ayrıca bizler burada en samimi duygular içinde bulunuyor, birlik ve beraberlik mesajları veriyoruz.” dedi. Ziyaret sonrasında konuk heyet, burada bulunan öğretmenlerle birlikte birer hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz