Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BULGARİSTAN’IN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ NADEZHDA NEYNSKY İLE BİR ARAYA GELDİLER

BULGARİSTAN’IN TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİ NADEZHDA NEYNSKY İLE BİR ARAYA GELDİLER

22
0

Bulgaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Nadezhda Neynsky ve İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov 3 Şubat 2016 Çarşamba günü Rumeli Türk Dernekleri Federasyonunu ziyaret ederek Federasyon Yöneticileri ve İstanbul’da faaliyet gösteren 20 civarında Bulgaristan Göçmeni Türk Derneği yöneticileri ile Ataköy’deki Federasyon merkezinde bir araya geldi.

Federasyon Başkanı Kerim Erden Federasyon Başkan Vekili ve Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin ve Federasyon Başkan Vekili Fahri Vatansever’in, yine federasyona üye dernek başkanları Zahit Büyükbayrak ve Necati Barlas’ında hazır bulunduğu ve yaklaşık 2 saat süren toplantıda öncelikli olarak Türk – Bulgar ilişkileri konuşuldu.

Büyükelçisi Nadezhda Neynsky devletler arası yakınlaşmanın STK’lar aracılığı ile daha güçlü ve kalıcı olacağına inandıklarını belirterek bu sebeple her türlü teklife açık olduklarını söyledi. Balkanlardan göçen insanların ikili ilişkilerde köprü görevi gördüğünü belirtti.

Geçmiş dönemde Bulgaristan Dış İşleri Bakanı olarak görev yaptığını ve rahmetli İsmail Cem döneminde karşılıklı olarak iyi ilişkiler geliştirdiklerini beyan eden Neynsky Büyükelçi olarak atanacağı dönemde Ankara’yı özellikle istediğini ve burada çok sıcak karşılandığını belirtti.  

Bulgaristan göçmenlerinin oluşturduğu STK’lardan her konuda sorunu rapor halinde kendilerine iletmelerini, kültürel ve sosyal içerikli her türlü etkinliğin de her zaman destekçisi olacaklarını, Yerel Yönetimler arası işbirliklerinin artırılması gerektiğine değinen Büyükelçi yakın zamanda iki ülke arasında görüşmelerin devam ettiğini, İzmir’de bir başkonsolosluk açmayı planladıklarını, ilk olarak da fahri konsolos atayacaklarını belirtti.

Bölge coğrafyasında yer alan ve azınlıklar ile birbirine bağları bulunan Bosna, Türkiye – Yunanistan ve Bulgarista’nın belli konularda birlikte hareket etmelerinin her bir ülke çıkarı açısından da avantaj sağlayacağını altını çizen büyükelçi acil durumlarda Bulgaristan olarak haftanın 7 günü vize verdiklerini bu nedenle acil durumlarda hafta sonu da vize işlemi yapılabileceğini beyan ederek katılımcıların sorularına cevap verdi.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak bizlerde üyelerinin büyük çoğunluğunun halen vatandaşı, geri kalanlarının da tamamının doğduğu topraklar olan Batı Trakya ile bir bağı olduğu Yunanistan devleti diplomatlarından aynı tabloyu yaratmalarını beklediğimizi belirtiriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz