Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BÜYÜKELÇİ YAŞAR HALİT ÇEVİK: “BİZİM ARZUMUZ İNSANLARIN MUTLU OLMASI ZENGİN OLMASIDIR”

BÜYÜKELÇİ YAŞAR HALİT ÇEVİK: “BİZİM ARZUMUZ İNSANLARIN MUTLU OLMASI ZENGİN OLMASIDIR”

26
0

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Yaşar Halit Çevik Batı Trakya’yı ziyaret ediyor. Atina’dan uçakla Dedeağaç’a oradan da kara yoluyla Gümülcine’ye gelen Büyükelçi Çevik ilk olarak Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başkanı Hristos Metios’u ziyaret etti. Metios ve Çevik, yaklaşık yarım saat süren görüşmeden sonra basına açıklamalarda bulundu.

Eyalet Başkanı Metios, görüşmede Doğu Makedonya – Trakya bölgesi ile Edirne vilayeti arasındaki ilişkilerin ve işbirliği imkanlarının geliştirilmesi konularının ele alındığını söyledi. Her iki bölgede refah seviyesinin yükseltilmesinin ortak hedef olduğuna inandığını söyleyen Eyalet Başkanı Metios, girişimciliğin arttırılması, turizm ve tarım alanında işbirliğinin geliştirilmesi konularını ele aldıklarını söyledi.  

Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Halit Çevik de bölgeye yeni büyükelçi olarak gerçekleştirdiği ilk ziyaret olduğuna dikkat çekerek, “En büyük mülki amir olarak kendisini ziyaret etmekten memnuniyet duyuyorum. Batı Trakya ile Edirne bölgesinin birlikte kalkınmasının iki ülkenin ilişkilerinin daha da zenginleşmesine ve derinleşmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

“Bizim arzumuz insanların mutlu olması zengin olmasıdır”  

Büyükelçi Halit Çevik daha sonra işadamı Levent Sadık Ahmet’e ait Yaka İKE Kiraz İşleme Tesisi’ni ziyaret etti. Çevik, yetkililer tarafından tesis hakkında bilgi aldı. Büyükelçi Çevik burada yaptığı kısa değerlendirmede,”bölge için katma değeri olan girişimcilik açısından modern bir tesis. Burada ayırım yapmıyorum, Azınlık hem de Yunan vatandaşları açısından söylüyorum, hep birlikte kalkınırlarsa huzur içinde yaşarlar. Biliyorsunuz bölgeye Başbakanımız gelmişti son derece önemli mesajlar verdi. Bizim arzumuz insanların mutlu olması zengin olmasıdır” dedi.

Buradan Gümülcine Celal Bayar Azınlık Ortaokul Lisesi’ne geçen Büyükelçi Halit Çevik’i Okul Müdürü, Encümen Heyeti ve bir grup öğrenci okul bahçesinde karşıladı. Daha sonra toplantı salonuna geçen Büyükelçi Çevik’e burada Encümen Heyeti Başkanı Ahmet Arif Emin ve okul Müdürü Tunalp Mehmet tarafından okulun başarıları ve sorunları hakkında bilgi verdiler.

Buradaki ziyaretini tamamlayan Büyükelçi Çevik eşi ile birlikte Gümülcine Türk Gençler Birliği’ne geçti. Büyükelçi ve hanımefendi burada GTGB Başkanı Necat Ahmet ve yönetim kurulu üyeleri tarafından kapıda çiçeklerle karşılandı.

Başkan Necat Ahmet GTGB’nin kuruluşu ve yaptığı çalışmalar hakkında bir konuşma yaptı. Büyükelçiye bu ziyaretinde ilk andan itibaren eşlik eden Gümülcine Başkonsolosu da sırasıyla kürsüye gelerek yaptığı selamlama konuşmasında,  Büyükelçi Çevik’in Dışişleri Bakanlığı’ndaki değişik kademelerdeki görevleri ve diplomatik kariyeri hakkında bilgi verdi.

“Türk toplumunun değerlerine bağlı insanlar olarak yaşamanız en büyük dileğimiz, arzumuzdur.” 

Son olarak kürsüye Büyükelçi Halit Çevik geldi. Burada soydaşlarına seslenen Büyükelçi Çevik, “bu sıcak yaz gününde buraya gelmekle beni çok mutlu ettiniz. Yunanistan ve Batı Trakya’daki soydaşlarımız benim her zaman gönlümün bir köşesinde yer almıştır. Yunanistan ve soydaşlarımız hem komşumuz hem de soydaşlar olarak iki ülke arasında temel bağlar, çok önemli bağlardan bir tanesidir. Onun için biz sizleri hep özlüyoruz, arkanızda olmaya destek vermeye, dertlerinize çare olmaya çalışıyoruz.

Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyesi olmasından doğan haklarınız var. Bunların elde edilmesi, burada Yunanistan’da mutlu Yunan vatandaşları olarak, ama Türk kültürüne, Türk toplumunun değerlerine bağlı insanlar olarak yaşamanız en büyük dileğimiz, arzumuzdur. Bunun için elimizden geleni tabii ki yapmaya çalışacağız.” Dedi.

 ” dedi.

Büyükelçi Çevik’in Gümülcine’deki ziyaretinin son durağı Gümülcine Seçilmiş Müftülüğü oldu. Müftülüğe gelişinde Büyükelçiyi kalabalık din görevlileri ve Müftü İbrahim Şerif kapıda karşıladı. Daha sonra Müftü Şerif’in makamına geçildi ve burada Müftü Şerif tarafından Büyükelçiye çalışmalar hakkında bilgi verildi.   

Büyükelçi Yaşar Halit Çevik eşi ile birlikte yarın İskeçe bölgesine geçerek ziyaretlerde bulunacak.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5t3r6b_buyukelci-yasar-halit-cevik-bati-trakyada-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x5t4atf_buyukelci-yasar-halit-cevik-bati-trakyada-video-2_news

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz