Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTDD: “BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU TARİH YAZDI”

BTTDD: “BATI TRAKYA TÜRK TOPLUMU TARİH YAZDI”

27
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Av. Necmettin Hüseyin’in 20 Eylül 2015 Pazar günü gerçekleşen Yunan Parlamentosu resmi olmayan seçim sonuçları hakkında yaptığı açıklamada, “Batı Trakya Türk toplumu tarih yazdı” dedi.

“Batı Trakya Türk toplumu tarih yazdı.

Dün Yunanistan’da gerçekleşen genel seçimlerin resmi olmayan sonuçlarına göre Yunan Parlamentosuna seçilerek azınlığı temsil hakkı kazanan Rodop İli SİRİZAMilletvekilleri Mustafa Mustafa ile Ayhan Karayusuf ve POTAMİ Milletvekili İlhan Ahmet, ayrıca İskeçe İli SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek’i tebrik ederim.

Batı Trakya Türk toplumunun tek yumruk olması ile gerçekleşen bu sonuçla, önümüzdeki dönemde yıllardır göz ardı edilen azınlık sorunları ve çözümlerinin daha ciddi şekilde gündeme geleceğini ve çözüm yolları aranacağını umut etmekteyim.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği olarak Yunanistan’da yaklaşık bir ay önce başlayan seçim sürecinin başlangıcından beri sürdürdüğümüz “Türk’ün Oyu Türk’e”tavrı ile azınlık adaylarına destek veren ve sahip çıkarak 69 yıl sonra tekrar Yunan Parlamentosunda Batı Trakya Türk Azınlığının dört mensubu ile temsilini sağlayan tüm hemşerilerimi de tebrik eder, şükranlarımı sunarım.

Gerçekleşen bu başarının üzerine Batı Trakya Türk Toplumu olarak gelecekte tüm azınlık mensupları ve kurumları ile bir bütün olarak tüm sorunların üstesinden geleceğimize ve yıllardır elimizden alınan tüm yasal haklarımızın haklı mücadelesini verirken sorunların üstesinden gelecek adınlar atacağımıza en ufak bir şüphem yoktur. Yeter ki Batı Trakya Türk’ü birlik olsun.

Bu duygu ve düşüncelerle dün tarih yazan tüm hemşerilerimi tekrar tebrik ediyor, yeni görevlerine seçilen dört milletvekilimize de gelecek dönemde başarılar dilerken, birlikte çok başarılı bir çalışma dönemi geçireceğimiz temenni ederim.” 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz