Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK: “SEYYİD ALİ SULTAN DERGAHI’NA YAPILAN BU ÇİRKİN SALDIRI BATI TRAKYA TÜRK...

BTTADK: “SEYYİD ALİ SULTAN DERGAHI’NA YAPILAN BU ÇİRKİN SALDIRI BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞINI DERİNDEN ÜZMÜŞTÜR”

17
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Seyyid Ali Sultan Dergahı’na yapılan çirkin saldırıyı kınadı.

 

KINAMA

 

Evros İli’nin  Ruşenler köyü yakınında bulunan tarihi Seyyid Ali Sultan veya diğer adıyla Kızıldeli Sultan Dergahı’nın ana girişi olan “Kırklar Kapısı” üzerindeki tabela 23 Eylül 2012 tarihinde meçhul kişilerce yerinden sökülmüştür.

 

Bölgemizdeki  tarihi Türk-İslam eserlerinden biri olan ve XIV. Yüzyılın sonlarından bu yana varlığını sürdüren Seyyid Ali Sultan Dergahı’na yapılan bu çirkin saldırı Batı Trakya Türk Azınlığını derinden üzmüştür.

 

Kültürümüzün bir simgesi ve bölgemizdeki çok kültürlülüğün de bir abidesi olan Seyyid Ali Sultan Dergahı, ayrıca ülkemizdeki dini hoşgörünün ve çağdaşlığın da bir ifadesidir. Bu gibi dini, tarihi ve bölge halkı için büyük manevi değeri olan eserlere yapılan saldırılar bölge halkının kalbinde açtığı derin yaralar yanında, özellikle ülkemizin saygınlığına da halel getirmektedir.

 

Bu nedenle, öncelikle bu çirkin saldırının faillerinin biran önce yakalanıp adalete sevkedileceğine olan inancımızla, benzer olayların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınacağına inanıyoruz.

 

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz