Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BTTADK: “YAPILAN SALDIRILARIN FAİLLERİNİN BULUNMASINI BEKLERİZ”

BTTADK: “YAPILAN SALDIRILARIN FAİLLERİNİN BULUNMASINI BEKLERİZ”

19
0

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu DEB Partisi’ne yapılan saldırıyı kınayan bir toplantı yaptı. Toplantı sonrasında yapılan yazılı kınama yazısında, “bugüne kadar camilerimize yangın çıkarma, domuz kafası bırakma gibi manfur olayların, soydaşlarımıza yönelik birçok saldırıların da faillerinin bulunmasını bekleriz” ifadelerine yer veriliyor.

 

KINAMA

12-12-2015

Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu’nun 11 Aralık 2015 Cuma günü, Dostluk Eşitlik Barış Partisi yeni Genel Merkez Binasında yaptığı olağanüstü toplantıda, DEB Partisi yeni binasına yapılan saldırı için kınama kararı almıştır.

7 Aralık 2015 tarihinde henüz kimliği belirlenemeyen kişi veya kişiler tarafından, Azınlığımızın ilk resmi Partisi olan Dostluk Eşitlik Barış Partisi yeni Genel Merkez binasına yapılan menfur saldırıyı şiddetle kınar, Partimize ve tüm Batı Trakya Müslüman Türk’lerine geçmiş olsun dileklerimizi sunarız.

DEB Partisine yönelik bu son çirkin saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişilerin bir an önce bulunup yargı önüne çıkartılmasını ve gereken cezalara çarptırılmalarını temenni eder, bölgemizde var olan barış ve huzurun daha da güçlenmesi için, bugüne kadar camilerimize yangın çıkarma, domuz kafası bırakma gibi manfur olayların, soydaşlarımıza yönelik birçok saldırıların da faillerinin bulunmasını bekleriz.

Bazı Partilerin yaptığı açıklamaları ve devlet kurumlarının yaptığı çalışmaları takdirle karşılıyoruz.

BATI TRAKYA TÜRK AZINLIĞI DANIŞMA KURULU

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz