Ana Sayfa Batı Trakya Haberler B.T.A.Y.T.D ULUSLARARASI BALKAN FORUMUNA KATILDI

B.T.A.Y.T.D ULUSLARARASI BALKAN FORUMUNA KATILDI

17
0

2. Uludağ Uluslararası İlişkiler Konferansı kapsamında düzenlenen “Balkanlarda Güvenlik Sorunları, İşbirliği İmkanları ve Türkiye’nin Balkan Vizyonu” konulu “Uluslararası Balkan Forumu” yoğun katılımla gerçekleşti.

 

Büyükşehir Belediyesi, Bursa Kent Konseyi, Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı işbirliği ile düzenlenen Uluslararası Balkan Forumu, Balkan ülkelerinden gelen milletvekili, akademisyen ve sivil toplum kuruluşu liderlerinin katılımıyla Uludağ Üniversitesi Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

Yunanistan’dan konferensa Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği adına Asbaşkan Dr Osman İsmail Balkanlarda Etnik Yapı ve Azınlık Sorunları oturumuna; Batı Trakya’da Müslüman Türk Azınlığının sorunları konu başlığı ile Makedonya Üniversitesi’nden Prof. Dr. Konstantinos Karfakis Balkanlarda Bölgesel ve Uluslararası Örgütler, Ekonomik Yapı ve İşbirliği oturumuna; Yunanistan’da ekonomik durum konu başlığı ilekonuşmacı olarak katılmışlardır.

 

Ayrıca B.T.A.Y.T.D Kasadarı Halit Mehmet ve G.A.T dan Makedonya Üniversitesi Ekonomi Bölümü öğrencisi Çiğdem İbrahim forumda hazır bulunmuşlardır.

Forum sonrası B.T.A.Y.T.D Asbaşkanı Dr Osman İsmail ve Kasadar Halit MehmetBatı Trakya Dayanışma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Şükrü Köse ve yönetim kuruluna, Balkan Türkleri Göçmenleri ve Dayanışma Derneği Başkanı Doç.Dr. Yüksel Özkan ve yönetim kuruluna, Balkan Rumeli Göçmenleri Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Prof. Dr Emin Balkana ve UÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tayyar Arıya çalışma ziyaretleri gerçekleştirmiş ve bu ziyaretlerde ortak projeler ve işbirliği konu başlıklarını değerlendirmişlerdir.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz