Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BİRLİK GAZETESİ ATİNA’DA YAŞANAN OLAYLARI YERİNDEN TAKİP ETTİ

BİRLİK GAZETESİ ATİNA’DA YAŞANAN OLAYLARI YERİNDEN TAKİP ETTİ

8
0

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ziyareti protesto gösterilerine sahne oldu. Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin ve Tek Rumeli Televizyon’undan Gökhan Tuzladan Atina’ya giderek Merekel’in ziyaretini yakından izlediler.

Gösteriler sırasında olayları görüntülemeye çalışan her iki deneyimli gazeteci İlhan Tahsin ve Gökhan Tuzladan, zaman zaman zor anlar yaşarken gaz bombalarının yanı sıra göz yaşartıcı gazlardan etkilendiler.

Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ve Yunanistan Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ile Yunanistan Komünist Partisi KKE’ye bağlı Mücadeleci İşçi Kolları’nın (PAME) çağrısıyla Yunan hükümetinin AB ve IMF direktifiyle aldığı kemer sıkma politikalarına tepkili onbinlerce kişi, Merkel’in ziyaretini protesto etti.

Merkel’in Başbakan Samaras’la görüşmesi sırasında Sintagma Meydanı’ndaki gösterilere katılan bir grubun saldırısı ve parlamento yanındaki başbakanlığa giden yola koyulan barikatı aşmaya çalışmasının ardından polis ve protestocular arasında çatışma çıktı. Taş, sopa ve motolofkokteylleriyle saldıran eylemcilere polis ses ve gaz bombalarıın yanı sıra göz yaşartıcı gazla karşılık verdi.

Sintagma Meydanı nefes alınamayacak duruma gelirken, sendika üyelerinin çoğu alanı terk etmek zorunda kaldı.

Yüzlerini kapatan protestocular, meydanda Grande Bretagne Oteli ile Vasilissis Sophia’s Caddesi’ni koruyan polise taş ve odun parçalarıyla saldırdı.

Gösteriyi ses ve gaz bombalarıyla dağıtan polis, protestocuları ara caddelere kadar kovaladı. Meydana çıkan caddelerde devam eden olaylarda yüze yakın kişi gözaltına alındı.

Yaralılara müdahale edilebilmesi için bölgeye ambulansların sevk edildiği olaylarda, polislerin arasından çıplak geçen bir protestocu dikkati çekti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz