Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BP ŞİRKETİ KAVALA PRİNOS PETROLLERİNİ SATIN ALDI

BP ŞİRKETİ KAVALA PRİNOS PETROLLERİNİ SATIN ALDI

15
0

BP Oil International, Energean Oil şirketine ait Kavala Prinos bölgesindeki petrolleri satın aldı. Anlaşma bugün Atina’da Enerji Bakanı Yannis Maniatis ile Energean Oil ve BP Oil International arasında imzalandı.

Anlaşma töreninde Enerji Bakanı Yannis Maniatis’in yanısıra İngiltere’nin Atina Büyükelçisi John Kittmer, BP şirketinin Avrupa Temsilcisi Carol Howle ve Energean şirketinin danışmanı Mathios Rigas hazır bulundu.

İmzalanan anlaşma bedelinin 500 milyon dolar olduğu ifade edilirken, 2009 yılında Yunanistan’dan ayrılan BP şirketinin yeniden bölgeye girmek istemesinin başlıca sebeplerinden biri, bölgedeki enerji politikalarında yaşanan gelişmelerin neden olduğu belirtiliyor.

İmzalanan söz konusu anlaşmanın 6 yıllık olduğu ve bu zaman içerisinde Prinos bölgesinden şu an itibarıyla günlük olarak elde edilen 2.500 varil petrolün, yapılacak olan çalışmalar ve açılacak olan yeni kuyularla günlük 5.000 varile çıkarılmasının hedeflendiği ifade ediliyor.

BP şirketinin yeniden Yunanistan’daki enerji piyasasına girmesinin, 2014 yılı sonlarına doğru Yunanistan Girit ve İonion denizi bölgelerinde ihaleye çıkarılacak olan yeni bölgelerden pay alabilmek için şirketin bu hamleyi yapmış olabileceği üzerinde duruluyor.

“İKİ YENİ KUYU AÇILACAK”

Anlaşma sonrası bir değerlendirme yapan Bakan Maniatis, “bugünkü gelişme, Yunan ekonomisinin sayfa değiştirdiğinin bir kanıtıdır. Uluslararası büyük bir şirket olan BP, yerli piyasaya güvendiğini açıkça göstermiştir ve Yunanistan’ın yeniden kalkınmaya katkı yapacağının bir kanıtıdır. BP şirketinin Prinos bölgesine yatırımları, yeni işyerleri sağlarken aynı zamanda dünya piyasalarına yönelik Yunanistan’ın yatırım için güvenilir bir ülke olduğunun mesajı verilmiştir. Söz konusu anlaşma prinos ve Kuzey Prinos bölgelerinde 2014 yılı içinde yeni petrol kuyularının açılmasına imkan sağlayacaktır. Buna paralel olarak yeni yatırımlar için E bölgesinde önümüzdeki 2 yıl içinde 2 yeni kuyunun açılmasında 150 milyon euroluk bir yatırımın yapılacağı da beklenmektedir.” Değerlendirmesinde bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz