Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BERLİN DUVARI YIKILDI, ANCAK YUNANİSTAN TÜRKİYE SINIRINA “EVROS DUVARI” MI DİKECEK?

BERLİN DUVARI YIKILDI, ANCAK YUNANİSTAN TÜRKİYE SINIRINA “EVROS DUVARI” MI DİKECEK?

69
0

“Berlin Duvarı” 1989 yılında yıkıldı, ancak Yunanistan Türkiye sınırına “Evros Duvarı” mı dikecek?

Uzun yıllar iki Almanya’yı birbirinden ayıran “Berlin Duvarı” 1989 yılında yıkıldı, ancak Yunanistan’ın mültecilerin kaçak sınır geçişlerini engellemek üzere Türkiye sınırına “Evros Duvarı”nı inşa etmeyi düşünmeye başladığı iddia edildi.

Yunanistan İçişleri Bakanlığı kaynaklarından elde edilen bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde ABD’nin Selanik Başkonsolosu Gregory W. Pfleger Dedeağaç’a geldiğinde sivil ve askeri yetkililerle birlikte gözlerden uzak gizlice Meriç (Evros) bölgesine giderek sorunu yakından incelediği iddia edildi.

ABD’nin askeri anlamda Dedeağaç’a konuşlanacak olması ve mültecilerin bu bölgeden geçişlerinin önüne geçilmesi gerekliliği bulunduğundan dolayı harekete geçtiği belirtiliyor.

Buna göre, son teknolojiyle donatılmış elektronik gözetleme kuleleri, ısıya duyarlı gece gündüz görüş radarlarının yanısıra, duvar boyunca sınır şeridi devriyesi yapacak özel birimin kurulması ile bu soruna çözüm yolları aranıyor. Hatta devriye gezecek birimin kurulması ve göreve derhal başlaması konusunda çalışmaların başladığı da iddia ediliyor.

Ayrıca, sınır bölgesinde belirli bir noktadan başlayarak belli bir mesafeye kadar Meriç Nehri kıyısı ve toprak sınır bölgelerine 3 metre yüksekliğinde modüler beton duvar örülmesi de üzerinde çalışılan planlar arasında yer aldığı belirtiliyor.

Modüler beton “Evros Duvarı” inşa edilirse eğer, Almanya’nın 1989 yılında yıkılan “Berlin Duvarı”ndan sonra, 2020 yılında tamamen bitirilmesi planlanan Avrupa sınırlarının başladığı noktaya dikilecek ve Avrupa içinde “Berlin Duvarı”nın yerini alacağa benziyor.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz