Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BEREKET KONVOYU” CELAL BAYAR BAHÇESİNDE SOFRA AÇTI

“BEREKET KONVOYU” CELAL BAYAR BAHÇESİNDE SOFRA AÇTI

15
0

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi‘nin “Bereket Konvoyu” Gümülcine’de Celal Bayar Lisesi bahçesinde sofra açtı. 11. yıl önce Balkanlar’a yönelik başlayan bereket yolculuğu bu yıl da tüm hızıyla devam etti.

“Bereket Konvoyu” Gümülcine’de Celal Bayar Azınlık Lisesi bahçesinde sofra açarak Batı Trakyalı soydaşlarıyla buluştu. İftar yemeğine başta Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner olmak üzere, T.C. Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve eşi Hülya Akıncı, Muavin Konsoloslar Murat Ertaş, Ufuk Gözaydın, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, SYRİZA Partisi Milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, Sabık Milletvekili Ahmet Hacıosman, DEB Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Doğu Makedonya-Trakya Eyalet Başakan Yardımcısı Hristos Metios, Eyalet Başkan Yardımcısı Mustafa Katrancı, Eyalet meclis üyesi Önder Mümin, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Gümülcine (Komotini) Belediye Başkan Vekili Rıdvan Molla İsa, sivil toplum kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin yanısıra yaklaşık 3 bin kişi katıldı.

Sırasıyla yapılan konuşmalar:

Bereket Konvoyu Koordinatörü Yrd. Doç.Dr. Mustafa Hatipler:

Gümülcine burada, Gümülcine’li dostlarımız burada.

“2005 yılında Gümülcine’ye geldiğimizde Pazar yerinde yaptığımız programda, İstanbul burada Bayrampaşa, Gümülcine nerede diye haykırmıştık. Bu akşam 11. programımızda bunun tersini söylüyoruz. Gümülcine burada, Gümülcine’li dostlarımız burada, Cenab-ı Hakk’a hamdolsun, İstanbul Bayrampaşa Belediyesi de burada. Bu güzel geceyi tertip edenlerden, düzenleyenlerden Allah razı olsun“.

Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif:

80 milyon Türk Milleti’ne teşekkür ediyorum.

“Öncelikle Bayrampaşa Belediye Başkanına ve onun şahsında T.C. Başbakanına, Cumhurbaşkanına ve 80 milyon Türk Milleti’ne teşekkür ediyorum. Bayrampaşa Belediyesinin “Kardeşlik Sınır Tanımaz” iftar kervanı, bütün Balkanlar’ı dolaştıktan sonra Ramazan ayının son günlerinde Batı Trakya’mıza ve Gümülcine’ye de uğradılar. Batı Trakya Müslüman Türkler olarak bu kervanın gediklisi ve Ramazan ayının bereketi olarak kabul ettik. Bu dini içerikli bir kültür faaliyeti, bizim için bir kültür olayı, bir din olayı, bir Ramazan orucu olarak gerçekten bu güzel geceyi tertip edenlerden, düzenleyenlerden Allah razı olsun.”

Gümülcine Belediyesi Başkan Vekili Rıdvan Molla İsa:

Celal Bayar Azınlık Lisesi tarihi bir günü yaşamakta.

“Gerçekten bugün Celal Bayar Azınlık Lisesi tarihi bir günü yaşamakta. 2 Aralık 1952 yılında gönül köprüsü olarak kurulan Celal Bayar Azınlık Lisesi, bugün burada Atilla başkan sayesinde bir gönül sofrası kurdu. Sizler adına kendisine teşekkür ediyorum.”

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atilla Aydıner:

O Evlad-ı Fatihan evlatlarımıza benim sevgilerimi, muhabbetlerimi, selamlarımı ilet.

“Öyle bir koku alıyorum ki, öyle bir güzellik alıyorum ki, o güzellik, o koku bana ecdadımı hatırlatıyor. Ecdadımın kokusunu alıyorum; buradan alıyorum, Batı Trakya’dan alıyorum, Gümülcine’den alıyorum, İskeçe’den alıyorum. Allah sizlerden razı olsun. Allah eksikliğinizi göstermesin.

Bugün buraya gelirken ta Saraybosna’dan katliamın yapıldığı Srebet-niça’dan geldim. T.C. Başbakanı Prof. Dr. Sn. Ahmet Davutoğlu ile birlikte aynı uçakta seyahat ettik ve ona şunu söyledim: Ben Evlad-ı Fatihan diyarının o güzel insanlarına, Türkiye coğrafyasının kardeşleri, akrabaları ve özellikle de onları asla yalnız bırakmayacağımız Gümülcine’deki, Batı Trakya’daki dostlarımla beraber olmaya gidiyorum, dedim. Ve bana dedi ki, o Evlad-ı Fatihan evlatlarımıza benim sevgilerimi, muhabbetlerimi, selamlarımı ilet. Ben sizlere T.C.’nin selamlarını iletiyorum.

Yine üç gün önce İstanbul’daki iftarda birlikte olduğumuz dünya liderimiz, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyefendiye Batı Trakya’ya gidiyorum, ne emredersiniz, dedim. Onlara selamlarımı, sevgilerimi ve muhabbetlerimi aynen sun, hepsini alınlarından öpüyorum, onlara selam söyle dedi. Ben de Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını, sevgilerini sizlere iletiyorum.

Sizleri asla yalnız bırakmayacağız.

Bayrampaşa Belediye başkanı olarak 11 yıldan beri bu güzel beldede sizlerle beraber aynı sofrayı paylaşmak, sizlere gönlümüzü açmak, sizlerin de bize açtığınız o gönül sofrasından girerek  sevdanızı, muhabbetinizi, gönül aşkınızı, davaya olan inancınızla birlikte, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan 80 milyon evladımızın, 80 milyon yurttaşımızın, 80 milyon soydaşınızın sizlere selamını getirdim. Sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Sizler, bizlerin kardeşisiniz. Sizler, bizim akrabamızsınız. Sizler, bizim kardeşimizsiniz. Sizler, bizim din kardeşimizsiniz. Sizlerle beraber varız. Sizlerle beraber yükseleceğiz. Sizlerle beraber bir olacağız. Sizlerle beraber iri olacağız. Sizlerle beraber diri olacağız. Sizlerle beraber hep birlikte kardeş toplumu olacağız inşallah.

Şunu asla unutmayın. Şu mükemmel topluluk, şu büyük fotoğraf bize öyle bir şey anlatıyor ki, bize kardeşliği anlatıyor, bize dostluğu anlatıyor, bize muhabbeti anlatıyor, bize Türkiye Cumhuriyeti’ni anlatıyor, o fotoğrafta bu yatıyor. O nedenle buradaki kardeşlerimiz, Türkiye Cumhuriyetinde yaşayan soydaşlarınızla beraber daima sizlere dua ediyorlar. Sizlerin her zaman yanınızda olduklarını söylüyorlar. İşte bizler bugün kilometrelerce uzaktan buraya geldik. Ama gördüğüm şu manzara, şu tablo muhteşem bir manzara.

Türkiye Yunanistan’ın dostudur, komşusudur, kardeşidir.

Sevgili dostlar! Dostluklar, kardeşlikler ve sevda asla unutulmaz. Bu koku ebediyete kadar devam edecek. Ben bugün geldiğimde köyleri dolaştım. Camilerimizde çocukların Kur’an-ı Kerim okuduklarını gördüm, namaz kıldıklarını gördüm. Bundan daha güzel bir şey olamaz. Bu yüzden anaları yürekten kutluyorum. Eli öpülesi analar. Cennet sizin ayağınızın altındadır. Allah sizlerden razı olsun. Sizlerle beraber varız biz inşallah. Hiç şüpheniz olmasın. Ramazan, Mustafa Hatipler’in de dediği gibi keşke bitmeseydi. Sizlerle bu iftar sofralarını devam ettirebilseydik.

Toplam 150 kişiyle Yunanistan’a, Gümülcine’ye, İskeçe’ye, Kavala’ya geldik, bütün buraları dolaştık. Türkiye Yunanistan’ın dostudur, komşusudur, kardeşidir. Yıllardan beri birbirimize dostluğumuz, kardeşliğimiz ve muhabbetimiz var. Biz, T.C. olarak din, dil, mezhep farkı gözetmeden kardeşliğimizi ebediyete kadar devam ettirmeye geldik. T.C. komşusuna geldi. Komşusundan komşusuna selam getirecek. O nedenle 80 milyonluk Türkiye Cumhuriyeti komşularıyla beraber güç olur. Komşu komşuya muhtaçtır.”

Doğu Makedonya-Trakya Rodop İli Sekreteri Hristos Methios:

Bayramınızı da kutluyorum.

“Davet için teşekkür ederim ve bugün burada sizinle birlikte olmaktan mutlu olduğumu söylemek isterim. Belediye başkanını bölgemizin başkenti olan Komotini’ye (Gümülcine) hoş geldiniz diyorum ve her türlü ihtiyacınız için burada olduğumuzu söylemek istiyorum. Ülkemizin içinden geçtiği zor durum karşısında Ramazan’da sizlere güç dilerken gelecek olan bayramınızı da kutluyorum.”

 T.C. Gümülcine Başkonsolsu Ali Rıza Akıncı:

Bize yakışan manzara budur. Bize yakışan paylaşımdır.

“Bir güzelliği düşünmek, planlamak bambaşka bir şeydir; bunu projelendirip uygulamaya geçirmek bambaşka bir şeydir. Bir de 11 yıl boyunca ısrarla sürdürmek, bütün zorlularına rağmen, bütün sıkıntılarına rağmen devam ettirmek ayrı bir başarıdır. Bundan dolayı Bayrampaşa Belediye Başkanımızı ve bu projenin fikir babası, uygulayıcısı Mustafa Hatipler beyefendiyi kutluyor ve selamlıyorum.

Bu bir bereket kervanı, bir kardeşlik kervanı. Belki muhabbet kervanı da denebilirdi. Sınırları aşan bir fütüvvet kervanı da denebilirdi. Ve bambaşka isimler de verilebilirdi. Bizim medeniyetimizde, anlam dünyamızda bunun karşılığı olan nice anlamlar var. Çoğunun başka dillerde karşılığı da yok. Bunlar bize ait zenginlikler. Biz bu zenginlikleri korumak, muhafaza etmek, yüzyıllar boyunca yaşatmak zorundayız. Bugün 11.’ni yaptığımız Bereket Kervanı’nın inşallah 111.’nin yapıldığını ki bizim ömrümüz vefa etmez, ama yeni nesiller görür. İnşallah yenilikler eklenerek, çağın gereklerine uygun başka yeniliklerle devem ettiririz.

Şu anda dünyanın binbir köşesinde; Asya’da, Afrika’da nice iftar sofraları Türkiye’deki hayırseverlerin yardımları ile kuruluyor. Nice su kuyuları açılıyor ve katarakt ameliyatları yapılıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’nin dış dünyaya yaptığı yardımların miktarı neredeyse 2 milyar doları buldu. Bize yakışan manzara budur. Bize yakışan paylaşımdır. Bize yakışan aynı sofranın etrafında oturmaktır, birbirimiz hatırlamaktır. Sadece Ramazan’da değil, yılın kalan onbir ayında da birbirimizi selamlamak, sevgi duymak, sürekli hatırlamak ve sevgi ile muamele etmektir. Bu kervan bunun ürünü.”

Celal Bayar Azınlık Lisesi Encümen Heyeti Başkanı Mehmet Hüseyin:

Bereket Konvoyu ekiplerine teşekkür ediyorum. Kendilerini bizlere onur verdi. Celal Bayar Azınlık Lisesi iki halkın dostluğunu pekiştirmektedir. Okul öğrenci sayısını karşılayamamakta ve yeni ek binaların yapılması gerekmektedir. Umarız bunlar en yakın zamanda yapılır”

Konuşmalardan sonra katılımcılara plaket takdim edildi. iftar proğramı, halkoyunlarının gösterisi ve ilahilerle sona erdi.

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2xyyvl_bayrampasa-bereket-konvoyu-gumulcine-video-1_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2xzoty_bayrampasa-bereket-konvoyu-gumulcine-video-2_news

VİDEO İZLE: http://www.dailymotion.com/video/x2xzr4d_bayrampasa-bereket-konvoyu-gumulcine-video-3_news

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz