Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYALI BÜLENT EKREM: “TÜRKLERE VİZE KALDIRILSIN”

BATI TRAKYALI BÜLENT EKREM: “TÜRKLERE VİZE KALDIRILSIN”

50
0

Eyalet Milletvekili adayı Batı Trakyalı Bülent Ekrem Avrupa Parlamentosu’nda dile getirdi, “Türklere vize kaldırılsın” dedi.

Bavyera Eyalet Meclisi Seçimleri’nde FDP Partisi’nden Mittelfranken (Orta Frankonya) Bölge Milletvekili adayı olan Batı Trakya Türkü Bülent Ekrem ve beraberindeki heyet, Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu’nu ziyaret ederek burada bazı AP Milletvekilleri ile bir araya geldi.

Eyalet Milletvekili adayı Bülent Ekrem (FDP), Bulgaristan HÖH Partisi AP Milletvekili ve Liberal Grup AP Başkanvekili İlhan Küçük, AP Milletvekili, AP FDP Başkanı ve Türkiye Karma Komisyonu Üyesi Nadja Hirsh toplantıya katıldı.

GÖRÜȘMEYE AP MİLLETVEKİLLERİ KÜÇÜK VE HİRSCH KATILDI

Fransa’nın Strasbourg kentinde bulunan Avrupa Parlamentosu binasındaki Avrupa için Liberaller ve Demokratlar Birliği‘nin (ALDE) Toplantı Salonu‘nda yapılan görüşmeye Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) Milletvekili ve ALDE Başkan Yardımcısı İlhan Küçük ile Almanya FDP Milletvekili ve AB-Türkiye Karma Komisyon Üyesi Nadja Hirsch katılarak Avrupa boyutunda Türklerin sorunlarını dinlediler.

ALMANYA’DAN KALABALIK HEYET KATILDI

14 Ekim’de yapılacak olan Bavyera Eyalet Meclisi seçimlerinde FDP‘den Mittelfranken (Orta Frankonya) Bölgesi Mittelvekili adayı olan Bülent Ekrem tarafından organize edilen İstişare Toplantısı’na FDP’nin Mittelfranken Bölge Meclisi adayı Seyfettin Karagöl, FDP Zirndorf İlçe Başkanı Felix Bartsch, Batı Trakya uzmanı Siyasal Bilimci Aykan İnan, Azerbaycan‘lı Siyasal Bilimler öğrencisi Vüsa İsmail, Schwabach ve Çevresi Batı Trakya Türkleri Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Cengiz İsmail ile Alman gazeteciler katıldı.

Türkiye, Yunanistan, Bulgaristan, Azerbaycan ve Almanya’dan Türklerin katıldığı toplantıda Avrupalı Türklerin sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı ve verimli projeler masaya yatırıldı.

VİZE MUAFİYETİNE ÇÖZÜM ARANACAK

Yabancıların yoğun olduğu Mittelfranken bölgesinden FDP Milletvekili adayı olan Bülent Ekrem, vize muafiyeti konusunu seçim kampanyasında işlediğini söyledi. Ekrem, “Mesela Avrupa’da düğün gibi özel etkinlik yapan Türklerin Türkiye’de yaşayan yakın akrabalarını bile vize alınamadığı için mutlu günlerinde yanlarında göremedikleri gibi yasal düzenlemelerin insani boyutu insanımızı üzüyor” dedi.

HİRSCH: GÖÇMEN HAKLARI DA VATANDAȘ HAKKIDIR

AP Milletvekili Nadja Hirsch, Gümrük Birliği kapsamında vize liberalleşmesi konularını ön planda olmasa da Karma Komisyonu‘nda takip edeceğini ve daha fazla demokrasi ve hukuk devleti ilkeleri istekleri ile beraber Türkiye’deki 24 Haziran 2018 Cumhurbaşkanı ve Milletvekili seçimlerinden sonra açıklanacak olan Türkiye Raporu’na yön vereceğini belirtti. Hirsch, “Göçmen hakları da vatandaş hakkıdır ve başka liberal değerler gibi yaşanmalıdır” dedi.

KÜÇÜK: OBJEKTİF DÜȘÜNEN MİLLETVEKİLLERİNİN SEÇİLMESİ İYİ OLUR

2019’daki AP seçimlerinde azınlıklara ve Türkiye’ye objektif bakan adayların seçilmesinin iyi olacağını ifade eden Bulgaristan AP Milletvekili İlhan Küçük, “Almanya AP Milletvekili Nadja Hirsch, ALDE için AB’nin Türkiye raporuna bakıyor ve görüşleri olumlu. Bulgaristan olarak Avrupa’nın gelişmesini ve genişlemesini istiyoruz. Türk seçmenlere ulaşmak için bütçe kapsamında Almanya’nın AP Milletvekilleri ofislerinde kadro açılmasında fayda görüyorum. Bulgaristan ve Batı Avrupa arasında daha önce Türkiye ile yaptığımız gibi daha fazla kardeş şehir yapmak istiyoruz” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz