Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ CEMİLE YUSUF’TAN ÖDÜLÜ GERİ İSTİYOR

BATI TRAKYA TÜRKLERİ CEMİLE YUSUF’TAN ÖDÜLÜ GERİ İSTİYOR

28
0

Batı Trakya Gümülcine’li Cemile Yusuf’a hemşehrilerinden sert tepki, ödülü geri istiyorlar!

Sözde Ermeni Soykırımı iddialarında “EVET” oyu kullanan Batı Trakya kökenli Cemile Yusuf’a (CDU) hemşehrileri çok sert tepki gösterdi. Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği, Cemile Yusuf’a verdiği yılın en başarılı kadını ödülünü geriye iade etmesini istedi.

ÖDÜLÜ GERİ İSTİYORLAR

Duisburg Batı Trakya Türkleri Eğitim ve Spor Derneği Başkanı Dr.Raif Bozacı sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Almanya’ da Batı Trakya Türkleri’nin gururu olmuştu Cemile. Ermeni yasa tasarısına tek hayır oyunu kullanan onurlu bayan milletvekilinin yanında utancımız oldu. Batı Trakya Türkleri eğitim ve spor derneğimizin Milletvekili seçildiğinde yılın en başarılı bayanına verdiğimiz yılın başarı ödülünü kendisinden geriye iade etmesini bekliyorum.”

TUTARSIZ DAVRANIŞLAR

Aynı tepki Batı Trakya’da da var. Milletvekili olmazdan önce bir dönem Batı Trakya Türkleri’nin Avrupa’daki lobi faliyetlerinde yer alan Cemile Yusuf, o dönem de Batı Trakya Türk Azınlığı’nın Lozan Anlaşması’ndan doğan haklarının savunulmasında tutarsız ve sürekli değişken davranışlarıyla Batı Trakya Türk Azınlığı’nın tepkisini çekmişti. Sözde soykırıma destek veren Cemil Yusuf’a, Gümülcine’de yaşayan Türkler başta olmak üzere şu an itibarıyla tüm Batı Trakya’da Cemile Yusufa karşı büyük bir tepki var.

ÖDÜL VERMİŞTİ

Cemile Yusuf’a bir ödül de Yurtdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç tarafından verilmişti. Eski Başkan  ve şimdilerde yeni Yozgat Valisi olarak göreve atanan Kemal Yurtnaç Cemile Yusuf’u ziyaret etmiş ve kendisini tebrik ederek ödül vermişti. 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz