Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ HAREKETE GEÇTİ, FEDERASYON “YÜKSEK DÜZEYLİ DEVRİYE GRUBU”NA TEPKİSİNİ KOYDU!

BATI TRAKYA TÜRKLERİ HAREKETE GEÇTİ, FEDERASYON “YÜKSEK DÜZEYLİ DEVRİYE GRUBU”NA TEPKİSİNİ KOYDU!

23
0

Irkçı örgüt tarafından İskeçe Türk Birliği yöneticileri açıkça hedef gösterildikten sonra Batı Trakya Müslüman Türk azınlığı harekete geçti.

Halit Habipoğlu: “Can güvenliğine yapılan bu tehdit karşısında ülkemiz Yunanistan’ın yetkili makamlarını acil olarak gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.”

Halit Habip Oğlu: “Batı Trakya Türk toplumunun hakları için mücadele verenlerin alenen hedef gösterilmesini şiddetle kınıyor, doğrudan can güvenliğine yapılan bu tehdit karşısında ülkemiz Yunanistan’ın yetkili makamlarını acil olarak gerekli girişimlerde bulunmaya çağırıyoruz.”

Kendilerine “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu” adını veren ırkçı bir grup, bazı internet sayfaları ve sosyal medyada yayımladığı açıklamayla Yunanistan’da yaşayan Batı Trakya Türk toplumunun en eski derneği olan İskeçe Türk Birliği (İTB) yöneticilerini isim ve fotoğraflarını da vererek doğrudan hedef gösterdi. Gündem gazetesinin haberine göre, söz konusu açıklama ilk defa daha adı duyulan “Yüksek Düzeyli Devriye Grubu”nun imzasını taşıyor. Söz konusu açıklamayla birlikte İTB Başkanı Ozan Ahmetoğlu, yönetim ve denetim kurulu üyeleri ile İTB’nin son kongresindeki Divan Başkanı Rasim Hint’in yer aldığı bir fotoğraf da yayımlanıyor ve “Aşağıdaki beyefendilere gerektiği takdirde mesaj vermek için hazır olun” ifadesi kullanılıyor.

Yüksek Düzeyli Devriye Grubu, yakın zaman önce Batı Trakya Türk toplumunu hedef alan saldırılarla gündeme gelen “Trakya’nın Bekçileri” isimli örgüte çağrıda bulunarak “Trakya’nın Bekçileri”nin harekete geçmesi ve fotoğraflarıyla birlikte isimleri açıklanan İTB yöneticilerinin “hedef gösterilmesi” isteniyor. Yunanistan’ın “milli politikası”nda büyük eksiklikler olduğu belirtilen yazılı açıklamada, İTB’nin tanınması halinde bölgede sorunların yaşanacağı, İTB’yi ilgilendiren yasadan sonra (Batı) Trakya bölgesinde birçok azınlık derneğinin ismini değiştirmek ve “Türk” ibaresini eklemek amacıyla hazır beklediği iddia ediliyor.

Konuyla ilgili olarak Avrupa Batı Trakya Türk Federasyonu (ABTTF) Başkanı Halit Habip Oğlu, “İskeçe Türk Birliği yöneticilerinin adını ilk kez duyduğumuz ‘Yüksek Düzeyli Devriye Grubu’ tarafından doğrudan hedef gösterilmesi kesinlikle kabul edilemez. ABTTF olarak Batı Trakya Türk toplumunun hakları için mücadele verenlerin alenen hedef gösterilmesini şiddetle kınıyoruz. Bu örgüt tarafından internet ortamında yayımlaman yazılı açıklamanın tümü Batı Trakya Türklerini hedef alan ırkçı ve nefret söylemi içermekte. Belli ki yine bazı çevreler Batı Trakya’da gerilim çıkartmaya, barış ve huzur ortamını bozmaya, ülkemiz Yunanistan’ın vatandaşı olan biz Batı Trakya Türklerini “öteki” ve ülke için bir tehdit olarak göstererek toplum genelinde bize karşı algı oluşturmaya çalışıyor. Doğrudan can güvenliğine yapılan bu tehdit karşısında ülkemiz Yunanistan’ın yetkili makamlarını acil olarak gerekli girişimlerde bulunmaya ve bu tür provokasyonları önlemeye çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz