Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BATI TRAKYA TÜRKLERİ DR. SADIK AHMET’İ YALNIZ BIRAKMADI

BATI TRAKYA TÜRKLERİ DR. SADIK AHMET’İ YALNIZ BIRAKMADI

13
0

Batı Trakya Türklerinin merhum Lideri Dr. Sadık Ahmet’in aramızdan ayrılışının 17. Yılında Gümülcine’de kabri başında yapılan bir törenle anıldı. Bu yıl diğer yıllara kıyaslandığında ilk kez bu kadar kalabalık Batı Trakya Türk Azınlık insanının katılımıyla gerçekleşti.

 

Bu yıl Törene Anavatan Türkiye’yi temsilen Eski Bakan ve Meclis Başkanı Ak Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan ve eşleri Saime Toptan katıldı.

Törene ayrıca T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsoloslar Berin Okur, Gürler Gürsoy, Ufuk Gözaydın, Anavatan Türkiye’den Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Sayın Mustafa Destici, Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan ve eşleri Muhsine Çiğdem, BBP Genel Başkan Yardımcısı İlker Kayalıoğlu, BBP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Hakan Sarcı, AK Parti Bursa Milletvekili hemşehrimiz Hakan Çavuşoğlu, CHP Milletvekillerinden Edirne Milletvekili Kemal Değirmendereli, Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu, Konya Karatay Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Genel Başkanı Burhanettin Hakgüder ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir’den Av. Aydın Özcan, Dr. Sadık Ahmet’in oğlu İşadamı Levent Sadık Ahmet ve Dr. Sadık Ahmet’in Kızı Funda ve eşi Işık Ahmet, torunları Sadıkhan ve Mehmethan, Ankara Trakyalılar Derneği Genel Başkanı İzmir Balkan Federasyonu Başkan Yardımcısı Ferhat Akgül katıldılar.

 

Batı Trakya’dan Azınlık Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri, Dostluk, Eşitlik Barış Partisi (DEB) Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Gümülcine Belediyesi “Eşitliğe İlk Adım” Listesi Başkanı Sibel Mustafaoğlu ve Belediye Meclis Üyesi Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği (BTTÖB) Başkanı Ali Sami Toraman diğer Dernek Kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

 

Anma töreninde her zaman olduğu gibi Sela ve Kur’an-ı Kerim okundu. Anavatan Türkiye’den Cumhurbaşkanı, Başbakan, Siyasi Partilerin Başkanları, Genel Kurmay Başkanı ve daha birçok siyasinin mesaj gönderdiği anons edildi. Sırasıyla konuşmalara geçildi ve konuşmacılar Dr. Sadık Ahmet’i ve onun başlatmış ve vermiş olduğu mücadeleye değindiler. Bu yıl yoğun bir katılımın olması herkesi sevindirdi.

 

 

Konuşmalar ve fotolar bir sonraki haberde.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz