Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS AKINCI VE MÜFTÜ ŞERİF GENÇLERİN YANINDAYDI

BAŞKONSOLOS AKINCI VE MÜFTÜ ŞERİF GENÇLERİN YANINDAYDI

20
0

T.C.Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif gençlerin yayında bulundu.

Yüce Rabbimizin bütün alemlere gönderdiği en son rahmet elçisi Peygamber Efendimiz Muhammed Mustafa’nın hicri takvimle Mevlit Kandili kutlaması Batı Trakya’da her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük coşkuyla gerçekleşti. Gümülcine başta olmak üzere neredeyse her köyde camilerde Mevlid törenleri yapıldı. Böyle kutsal günlerde Batı Trakya’da Mevlid törenlerine özellikle gençlerin sahip çıkarak düzenlemesi büyük mutlulukla karşılanıyor.

Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif Gūmūlcine Kırmahalle Camiinde gençlerin okuttuğu Mevlid-i Şerif törenine katıldı. Kırmahalle gençleri Başkonsolos Akıncı ve Müftü Şerif’in Mevlid törenine katılmalarından dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirdiler. Başkonsolos Ali Rıza Akıncı da bu kutsal ve anlamlı günde aralarında bulunmaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi ve teşekkür etti. Müftü İbrahim Şerif de “Gūmūlcine Kırmahalle Camii’nde gençlerin okuttuğu Mevlid-i Şerif mūkemmeldi. Gençleri tebrik ediyorum.” diyerek kendilerine teşekkür etti.  

Başkonsolos Akıncı ve Müftü Şerif Kırmahalle’deki Mevlid töreninden sonra Rodop iline bağlı Hacımustafaköy Kur’an Kursu öğrencilerinin tertip ettiği Mevlit Kandili proğramına katıldılar. Burada Kur’an Kursu öğrencileri tarafından Kur’an-ı Kerim ve dualar okundu. Başkonsolos Akıncı ve Müftü İbrahim Şerif çocuklara hediyeler takdim ederek başarılar dilediler. Müftü Şerif, Hacımustafaköy Kur’an Kursu öğrencilerinin tertip ettiği Mevlit Kandili proğramı muhteşemdi. Hepsini tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun” diyerek teşekkür etti.

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz