Ana Sayfa Batı Trakya Haber “Başka Açıklamalara İtibar Etmeyin”

“Başka Açıklamalara İtibar Etmeyin”

5
0

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği (BTTDD) Genel Merkezi tarafından yapılan açıklamada, Yunanistan ve Batı Trakya’ya seyahat edecek Dernek üyeleri Türk vatandaşlarının sosyal medyada yapılan değişik açıklamalara itibar etmemelerini, Derneğin yaptığı açıklamaları takip etmeleri öneriliyor.

Dernek tarafıntan yapılan yazılı açıklama aynen aşağıdaki gibidir:

Güncel Seyahat Bilgilendirmesi – 23 Temmuz 2020

“Tarafımızdan daha öncede yapılan açıklamalarda Türkiye- Yunanistan arasındaki seyahat düzenlemelerine ilişkin değişiklikler ve güncel bilgilerinin tarafımızdan paylaşılacağı ifade edilmiştir.

Tarafımızdan daha öncede yapılan açıklamalarda Türkiye- Yunanistan arasındaki seyahat düzenlemelerine ilişkin değişiklikler ve güncel bilgilerinin tarafımızdan paylaşılacağı ifade edilmiştir.

Malumunuz olduğu üzere Yunanistan ile Türkiye arasındaki kara sınır kapıları Yunan vatandaşları, Yunanistan da oturumum bulunan Türk vatandaşları ve Yunan vatandaşlarının Türk vatandaşı eşleri için geçtiğimiz günlerde açılmıştı.

Ancak yeni yapılan düzenleme ile kara sınır kapılarında geçilen uygulama doğrultusunda Yunan vatandaşlarının Türk vatandaşı eşleri için ülkeye giriş izni verilmemektedir. Bunun yanında Yunanistan da oturumum bulunan Türk vatandaşları yanında Yunan vatandaşlarının da Yunanistan’a giriş yapmadan en az 24 saat önce travel.gov.gr internet adresine girerek elektronik ortamda seyahat bilgi formu doldurmaları gerekmektedir. Yapılan elektronik başvuru neticesinde e-posta adresinize gelecek barkodun gümrükten geçiş esnasında ilgililere gösterilmesi yeterli olacaktır.

Web sitesinde İngilizce, Fransızca ve Almanca dillerinde yer alan formda yolculuk yapacak kişinin bilgileri, gittiğinde kalacağı adres, toplu veya özel araç ulaşımı ile ilgili bilgiler yanında beraberinde seyahat edecek reşit olmayan çocuklarına ait bilgilerin doldurulması istenmektedir.

Yunanistan ve Batı Trakya’ya seyahat edecek üyelerimizin ve Türk vatandaşlarının seyahat planlamaların da sorun yaşamamaları için güncel açıklamalarımızı derneğimizin  www.bttdd.org.tr web portalı üzerinden ve derneğimizin sosyal medya hesaplarından takip etmeleri başkaca açıklamalara itibar edilmemesi önerilmektedir.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz