Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS SARNIÇ, REKTÖR REMELİS’İ ZİYARET ETTİ

BAŞKONSOLOS SARNIÇ, REKTÖR REMELİS’İ ZİYARET ETTİ

25
0

T.C. Gümülcine Başkonsolosu Mustafa Sarnıç, Trakya Dimokritos Üniversitesi Rektörü Konstantinos Remelis’i rektörlük binasında ziyaret etti. Son yıllarda ilk kez bir Türk Başkonsolos’un ziyaretine Rektörlük tarafından cevap verilmiş oldu. Bilindiği üzere bölgeye yeni gelen her Başkonsolos Yunan devletinin Kurumlarını ziyaret ediyor. Ancak Trakya Dimokritos Üniversitesi daha önceki Rektörlerin görev yaptığı dönemde bu ziyaret taleplerine cevap vermiyordu. Şimdi görevde olan Hukuk Profesörü Konstantinos Remelis bu olumsuzluğu ortadan kaldırdı ve ilk kez bir görüşme çok olumlu ve verimli bir şekilde gerçekleşmiş oldu.

Görüşme sonrası Birlik gazetesine bu önemli görüşme hakkında Sarnıç ve Remelis şunları ifade ettiler.

 

Rektör Konstantinos Remelis: “Bugün Başkonsolosu kabul etmenin mutluluğu içerisindeyim. Bu görüşmemizde iki ülkenin Üniversiteler arası kültürel konularını görüşme fırsatı bulduk. Zannedersem ikimizinde tesadüfen hemfikir olarak uzlaştığımız konularda, iki ülkenin halkları için sadece geri kalan yolun birlikte barış ve iyi komşuluk, kültürel ilişkiler içinde var olmalarıdır. İki halkın birlikteliği ve barış içerisinde mutlu olmaları için muhakkak kalkınması gereken tek yolun bu olduğuna inanıyorum.”

 

Başkonsolos Mustafa Sarnıç: “Bugün Trakya Üniversitesi Rektörü sayın Remelis’e biz nezaket ziyaretinde bulundum. Kısa bir süre önce göreve atanmış olmasından dolayı sayın Rektöre başarılar diledim. Başkonsolosluk olarak buradaki çalışmalarımız hakkında bilgiler verdim. Ayrıca soruları üzerine Türkiye’de, özellikle İstanbul, Tekirdağ ve Edirne’deki Üniversiteler hakkında kendisine ayrıntılı bilgi verdim. Türkiye ile Yunanistan arasında işbirliği alanına Üniversiteler arası temaslarında dahil edilebileceğini, bizimde istenirse burada Başkonsolosluk olarak rol oynamaya hazır olduğumuzu kendilerine ifade ettim. Son döneme Türkiye’de neredeyse her ilimizde açılan Üniversitelerin sayısı hakkında bilgiler verdim. Kendileri beni dikkatle dinlediler. Zaten öteden beri bir işbirliği, “Erasmus” programları başta olmak üzere bu işbirliğinin sürmekte olduğunu ifade ettiler ve bunu ilerletmek istediklerini, Trakya Üniversitesi ile doğrudan temasları olduğunu, işbirliğini Tekirdağ’daki Namık kemal Üniversitesi ve bölgedeki Üniversitelerle genişletmek ilerletmek istediklerini belirttiler. Sizlerinde gördüğü gibi bu görüşmede sayın Rektör Yardımcılarıda hazır bulundular.

Ben bu görüşmeden gerçekten feyz aldım. Gerçekten verimli ve yararlı bir görüşme oldu.”

Görüşme karşılıklı olarak hediyelerin sunulmasıyla son buldu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz