Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS OSMAN İLHAN ŞENER, İSKEÇE’NİN OVA BÖLGESİ İNHANLI VE ÖKSÜZLÜ...

BAŞKONSOLOS OSMAN İLHAN ŞENER, İSKEÇE’NİN OVA BÖLGESİ İNHANLI VE ÖKSÜZLÜ KÖYLERİNİ ZİYARET ETTİ

16
0

Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Alper Atak 7 Eylül 2012 tarihinde, İskeçe ilinin İnhanlı köyünü ziyaret ederek, köy camiinde de köy halkı ile birlikte Cuma namazı kıldılar. Namaza İskeçe İli SİRİZA Milletvekili Hüseyin Zeybek, sabık milletvekili Çetin Mandacı, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete ve etraf köylerden gelen çok sayıda soydaş katıldı. Namaz öncesi İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, islam dininin önemini içeren Kur’an-ı Kerim’den de ayetlerle örnekler vererek kısa bir vaaz verdi.

“Türkçe-Yunanca anaokulları taleplerinizi her zaman dile getirin. Sizlerin dilinizin ve dininizin bekçileri, seçilmiş müftüleriniz ve din adamlarınızdır”

Daha sonra İnhanlı köyü imamı Hüseyin Kahya’nın kıldırmış olduğu Cuma namazı sonrası Başkonsolos Osman İlhan Şener, köy halkına hitaben kısa bir selamlama konuşması yaptı. Sayın İlhan Şener konuşmasında azınlık davasında birlik ve beraberlik içinde hareket etmeniz gerekir diyerek şunları söyledi: “Azınlık davasında ben yaptım değil, biz yaptık diyeceksiniz, eğitime önem vermeniz gerekir, azınlık anaokullarının çift dilli Türkçe-Yunanca olması konusundaki taleplerinizi her zaman dile getirmeniz gerekir. Lozan Antlaşması’ndaki 40. Madde de eğitim konusundaki haklarınız gayet açık bir şekilde düzenlenmiştir. Haklarınızı arama konusunda, birlik ve beraberlik içinde olun. Dininize ve dilinize her zaman sahip çıkın. Sizlerin dilinizin ve dininizin bekçileri, seçilmiş müftüleriniz ve din adamlarınızdır. Bir kez daha sizlerin aranızda bulunmaktan dolayı memnun olduğumu belirtir, saygılarımı sunarım.”

CAMİ AVLUSUNDAKİ MEZARLIK ZİYARETİ

Cuma namazı sonrası Başkonsolos İlhan Şener ve beraberindekiler; cami avlusundaki tarihi mezarlığı ziyaret ederek, köy imamı Hüseyin Kahya tarafından tarihi mezar taşları hakkında da bilgi aldı. Ayrıca Ramazan ayı içersinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından mezar taşları kılınan Mustafa Hüseyin’in mezarını da ziyaret eden Başkonsolos İlhan Şener, konuyla ilgili aile yakınları tarafından bilgilendirildi. Bizler de Birlik gazetesi olarak konuyu, Mustafa Hüseyin’in kardeşi Fahri Hüseyin’e sorduk. Bu olayı şiddetle kınadığını belirten, zaman zaman da göz yaşlarına hakim olamayan Fahri Hüseyin; bu saygısızlığı yapanların insanlıktan uzak olduğunu, onları asla affetmediğini ifade etti.

KÜÇÜK ÖKSÜZLÜ KÖYÜNDE ÖĞLE YEMEĞİ

Mezarlık ziyaretinin ardından cami avlusunda bir süre köy halkı ile birlikte sohbet eden Başkonsolos Osman İlhan Şener ve beraberindekiler; daha sonra Küçük Öksüzlü köyüne geçerek burada İskeçe sabık milletvekili Çetin Mandacı’nın baba ocağında Çetin Mandacı; Başkonsolos Osman İlhan Şener, Muavin Konsoloslar Adnan Öztürk ve Alper Atak onuruna bir öğle yemeği verdi. Basın mensuplarının da davet edildiği yemek sonrası, Başkonsolos İlhan Şener; bu ikramdan dolayı yemeği hazırlayanlara teşekkür etti. Yemek sonrası köy kahvesine geçen Başkonsolos İlhan Şener, burada köy gençleriyle de bir süre sohbet etti.

İSKEÇE KERMES ZİYARETİ

Küçük Öksüzlü köyünden İskeçe’ye hareket eden Başkonsolos Osman İlhan Şener ve beraberindekiler; burada İskeçe Azınlık Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen kermesi ziyaret etti. Kermes hakkında İskeçe Azınlık Eğitim Kültür ve Sağlık Merkezi Başkanı Ali Ferhat ve Başkan Yardımcısı Cemali Burbur tarafından bilgi alan Başkonsolos İlhan Şener, kermeste kurulan standları da ziyaret ederek kendilerine çalışmalarında başarı dileklerinde bulundu.

Ayrıca Başkan Yardımcısı Cemali Burbur kermes hakkında Birlik gazetesine kısa bir açıklamada bulundu. Düzenlenen kermesin tamamen azınlık içinde bölgede farklı okullarda eğitimine devam eden öğrencilere, katkı sağlamak amacında olduğunu ifade eden Cemali Burbur; şu anda 19 öğrenciyi bu şekilde desteklediklerini ve kendilerine bu konuda teveccüh gösteren insanlara da ayrıca teşekkür ettiklerini belirterek, önümüzdeki dönemde bu sayıyı daha da arttırmayı arzuladıklarını belirtti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz