Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKONSOLOS BİLTEKİN SELANİK’TEKİ BATI TRAKYALI TÜRK ÖĞRENCİLERİ KONSOLOSLUKTA AĞIRLADI

BAŞKONSOLOS BİLTEKİN SELANİK’TEKİ BATI TRAKYALI TÜRK ÖĞRENCİLERİ KONSOLOSLUKTA AĞIRLADI

17
0

T.C.Selanik Başkonsolosu Tuğrul Biltekin Batı Trakyalı Türk Öğrencileri Başkonsololsuk konutunda ağırladı.

Batı Trakya Azınlığı Yüksek Tahsilliler Derneği (BTAYTD) Genç Akademisyenler Topluluğu (GAT) Selanik Şubesi ve diğer Selanikli Türk öğrenciler Başkonsolosluğun davetinde sınav stresini üzerlerinden attılar.

Yaklaşık 120 öğrencinin katılımıyla kabul salonu tamamen dolan etkinlikte konuşan Başkonsolos Tuğrul Biltekin, öğrencilere Selanik’te Türk kültürünün tanıtımına yaptıkları katkı ve Başkonsolosluğun faaliyetlerine gösterdikleri ilgi ve destekleri için teşekkür etti.

THY Kuzey Yunanistan Selanik Bölge Bürosu Müdürü Utku Yazan, bazı öğretim görevlileri ile özellikle Batı Trakya kökenli Başkonsolosluk mensuplarının da hazır bulunduğu faaliyette yapılan ikramın ardından öğrenciler tarafından çalınan şarkılara hep beraber eşlik edildi.

Atina’da okuyan bazı öğrencilerin de katıldığı gecede yapılan sohbetlerde ailelerinden uzakta yaşayan öğrenciler dertlerini paylaştı, eski ve yeni dostluklarını perçinledi ve mezuniyeti yaklaşmış olanlar Yunanistan’daki ekonomik krizin gölgesinde gelecek için planlar yaptı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz