Ana Sayfa Batı Trakya Haberler “BAŞKANIN BANA AKTARDIKLARINI BEN DE ATİNA’YA VE PARTİMİZE BİLDİRECEĞİM”

“BAŞKANIN BANA AKTARDIKLARINI BEN DE ATİNA’YA VE PARTİMİZE BİLDİRECEĞİM”

15
0

Rodop Milletvekili Ayhan Karayusuf Meriç-Rodop Tütüncüler Kooperatifi Başkanı Hüseyin Esat’la Görüştü. Karayusuf görüşme sonrasında, “Başkanın bana aktardıklarını ben de Atina’ya ve partimize bildireceğim. Parti olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve dolayısıyla bölgemizdeki diğer kooperatiflerle, özellikle de Yaka’daki Kiraz Üreticileri Kooperatifi başkanıyla en kısa zamanda bir görüşme yapacağım.” dedi.

Milletvekili Ayhan Karayusuf Meriç-Rodop tütüncüler Kooperatifi’ni ziyaret etti. Yeni yönetime başarılar diledikten sonra kooperatif başkanı Hüseyin Esat’la görüştü.

Hüseyin Esat’ın makamında yapılan görüşmede başkan Hüseyin Esat, son dönemlerde işsizliğin ciddi anlamda artmış olması, özellikle de inşaat sektörünün iyice durgunlaşması birçok genç işsiz insanımızın tütüne yönelmesine neden olduğunu ve bu sebepten dolayı tütün üreticisi sayısında artış görüldüğünü vurgulayarak, tütüne verilen prim Avrupa tarafından kesilse de tütüne karşılık alternatif başka tarım ürününün bulunamamış olması sebebiyle bölgemizde tütün ekiminin devam edeceğini söyledi.

Ayrıca Hüseyin Esat, kooperatif olarak tütün primlerinin dönüme göre değil, kiloya göre verilmesi taraftarı olduklarını tekrarlayarak, kooperatifin son çalışmalarıyla ilgili girişimlerini milletvekili Ayhan Karayusuf’a aktardı.

Görüşme sonrası Ayhan Karayusuf:

“Bugün Meriç-Rodop Tütüncüler Kooperatifini ziyaret ettim. Hem yeni yönetim kuruluna başarılar dilemek istedim, hem de kooperatifin son çalışmaları ile ilgili bilgi almak istedim. Hepimizin bildiği gibi tütüncülük bölgemizde insanımızın can damarı, geçim kaynağı. Bugün Kooperatif Başkanı Hüseyin Esat’la tütünün geleceği konusunda bir görüşmemiz oldu. Başkan yaptıkları ve yapmak istedikleri konularda beni bilgilendirdi. Ben de kendilerine her zaman destek verdiğimi ve vereceğimi söyledim ki, hatırlarsanız, milletvekili seçildiğim ilk günlerde bile ilk resmi ziyaretimi bu kooperatifimize yapmıştım. Başkanın bana aktardıklarını ben de Atina’ya ve partimize bildireceğim. Parti olarak her zaman çiftçilerimizin yanındayız ve dolayısıyla bölgemizdeki diğer kooperatiflerle, özellikle de Yaka’daki Kiraz Üreticileri Kooperatifi başkanıyla en kısa zamanda bir görüşme yapacağım.” dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz