Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKAN KORAY HASAN GTGB’NİN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

BAŞKAN KORAY HASAN GTGB’NİN SON DURUMUNU DEĞERLENDİRDİ

21
0

Birlik gazetesi olarak Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) Başkanı Koray Hasan ile Birliğin faaliyetlerinden, son gelişmelere ilişkin özel bir röportaj yaptık.

Röportajı yapmamızın asıl sebebi ise, gündemde olan ve birçoğumuzun belki de gerçeği bilmeden sürekli olarak eleştirdiğimiz büfenin kapatılma konusu. Belki de haksız yere yalan yanlış kulaktan duyma bilgilerle köylerde ve etrafta yapılan bu tür dedikodulara bir son vermek üzere son gelinen noktada nelerin yaşandığını konuştuk Koray Hasan ile.

Ancak Başkanla konuştuğumuzda durumun hiçte bizim düşündüğümüz ve etraftaki söylentiler gibi olmadığını, Yunan devletinin gerekçesine göre vergi kaçırıldığı konusunda ısrarcı olduğunu, gerekirse ve sorun haledilmese de Birliğin mühürleneceği dahi gündeme gelmiş. İşte tüm bu konuların açıklığa kavuşması açısından GTGB Başkanı Koray Hasan ile bu konuları ve gelişmeleri değerlendirdik.

Gümülcine Türk Gençler Birliği (GTGB) lokalinde 27 Aralık 2012 tarihinde ziyaret etmiş olduğumuz Başkan Koray Hasan; önümüzdeki günlerde büfe sorununun ortadan kalkabileceğini söyledi.

Koray Hasan, GTGB’nin bugüne kadar yaptığı Kültürel ve diğer faliyetlerinde herhangi bir sorunun bulunmadığını,  ailelere de bir çağrıda bulunan Başkan Koray Hasan, çocuklarını GTGB’deki faaliyetlere katılımlarını sağlamalarını, böylece yapılan faliyetler neticesinde çocukların el beceri ve yeteneklerine önemli katkılar sağlayacaklarını ifade etti.

Birlik Gazetesi:

GTGB’nin son durumu nedir, faaliyetleriniz hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Birliğimizde Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca gibi buna benzer gösteriler sergilenecek”

Koray Hasan:

“GTGB olarak faaliyetlerimiz devam etmektedir. Bunların içinde başta kültürel faaliyetler olmak üzere, sportif ve buna benzer diğer faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz. Son olarak Türkiye’den Yrd. Doç. Dr. Hasan Demiroğlu’nu panelist olarak birliğimize davet edip, kendileri burada ‘Balkanlarda Türk Barışı’ adı altında bir konferans verdiler. Önümüzdeki dönemde de ana okulu ve ilkokul çocuklarına yönelik bir faaliyetimiz var. Birliğimizde Karagöz-Hacivat, Nasrettin Hoca gibi buna benzer gösteriler sergilenecek. Ocak ayı içersinde misafirlerimiz buraya gelerek, çocuklara yönelik değişik sunumlar yapacaklar. Bunun dışında ilerleyen günlerde daha değişik faaliyetlerimizi sürdümeyi düşünüyoruz.”

Birlik Gazetesi:

Siz bu derneğin bir Başkan’ı olarak GTGB denilince insanların sizlerden beklentileri nelerdir?

“Bizler öğrencilerimizin sorunlarıyla yakından ilgilenmeye devam ediyoruz”

Koray Hasan:

“Bizler medyada her gün bu faaliyetleri yaptık diye, faaliyet yapmıyoruz. Her gün burası bir çok öğrenciyle dolup taşıyor ve herkes bilgi alıyor. Bizler açık öğretim desteğinin yanısıra, öğrencilerin sorunlarıyla yakından ilgilenerek, bunlara çözüm aramaya çalışıyoruz. Burada benim bir Başkan olarak yaptığım işler bellidir ve bu çalışmaları yapmaya devam edeceğim. Bazı hedeflerimiz var. Bahar ayının gelmesiyle birlikte derneğimizin Kadınlar Kolu’nu toplamayı ve köy gezileri düzenlemeyi düşünüyorum.”

Birlik Gazetesi:

 GTGB’nin müzik, resim buna benzer bir çok çalışmaları var, burada çocukları olan anne ve babalara neler söylemek istersiniz?

Koray Hasan:

“Başta müzik kursumuz olmak üzere yaklaşık 80 öğrencimiz var. Buraya Gümülcine’nin mahallelerinden ve köylerinden bir çok öğrenci geliyor. En son yapmış olduğum incelemede değişik yaş grubundan, müzik grupları çıkacak. Bu grupların içinde gitarla veya başka bir enstürmanla farklı müzik tarzları sergileyen arkadaşların olacağına inanıyorum. Bütün bunlar çok yakında azınlığın beğenisine sunulacak, çalışmalarımız bu yönde devam ediyor.”

Birlik Gazetesi:

Gazetemizin aracılığıyla ailelere ne gibi çağrıda bulunmak istersiniz?

“Çocukların GTGB’deki faaliyetlerine katılımlarını sağlayarak, onların elbeceri ve yeteneklerini arttırmalıyız”

Koray Hasan:

“Bütün bunların dışında buradan ailelere çocuklarını; halk oyunlarına, seramik sanatına, resime, folklora göndermelerini tavsiye ediyorum. Çocuklarımız başka yerlere giderek kötü alışkanlıklar edineceklerine bu tür faaliyetlerde bulunsunlar. Bu çocuklarımız buraya gelerek boş zamanlarını değerlendirmiş olacaklardır. Böylece çocuklarımız kendilerine yetenek ve farklı alanlarda elbecerilerini geliştirmiş olurlar.”

Birlik Gazetesi:

Peki bu çocuklar bu faaliyetleri yaparken Batı Trakya Türk Azınlığı olarak kendi kimliğini korumaya yönelik temelden bir şeyler alabiliyorlar mı?

Koray Hasan:

“Bizler öncelikle kendi çocuklarımıza öncelik tanıyarak Türkiye’ye ve farklı bölgelere çeşitli geziler düzenliyoruz. Böylece bu çocuklar Türk kültürünü daha yakından görmüş oluyor. Bunun da bizlerin kültürüne önemli katkıları olduğunu düşünüyorum.”

Birlik Gazetesi:

GTGB’de büfenin kapatılması konusunda en son gelinen durum nedir?

Koray Hasan:

“Büfe ile ilgili GTGB’nin tarihinde belki de en zor günleri bu yıl yaşadık. 34 milletvekili soru önergesi sundu. Bu soru önergesinin içinde bilindiği gibi GTGB’nin büfesinin usülsüz halde çalıştırıldığı, yazar kasa olmadığı için de vergi kaçırdığı beyan edildi. Bu yazılı ve görsel basında da yer aldı. Aynı şekilde bu bizlere de tebliğ edildi. Bunun neticesinde de hem Maliye baskın yaptı, hem de Polis denetime geldi. Bu durumu bizler polise sorduğumuzda, savcılığın polisi görevlendirmesi neticesinde buraya geldiklerini ifade ettiler.”

Birlik Gazetesi:

Peki sizler bu konuyu hukukçulara sorduğunuzda aldığınız cevap ne oldu?

“Derneğimize daha fazla zarar vermeme düşüncesiyle, derneğimizin büfesini kapatmak zorunda kaldık”

Koray Hasan:

“Bizler dernek yöneticileri olarak bir çok defa bu konuyu görüşmek üzere hukukçularımızla bir araya gelip toplandık. Bütün bunların neticesinde karşımızda onların incelemesi sonucunda kesin kanıtlanmış olarak, kararlı bir Yunan devleti görüyoruz. Tüm bu olanların sonucunda hukukçularımızla yapmış olduğumuz toplantı neticesinde, derneğimize daha fazla zarar vermemek açısından ve bize kapat emri veren Maliye ‘Yoksa kapatmazsanız, biz gelir kapatırız ve mühürleriz’ uyarısını yaptıktan sonra bizler, derneğimizin büfesini kapatmak zorunda kaldık.”

Birlik Gazetesi:

GTGB’nin büfesini kapatmasaydınız ne olurdu?

“Büfeyi kapatmasaydık, derneğimiz mühürlenebilirdi

Koray Hasan:

“Eğer kapatmamış olsaydık, Maliye’deki yetkili kişi bir savcıyla buraya gelir ‘Biz kapatıyor ve mühürlüyoruz’ der. Savcılık mühürlediği zaman da bu derneğimizi kaybetmiş oluruz.”

Birlik Gazetesi:

Sizce görüştüğünüz  hukukçular bu konuda hem fikirler mi?

“En kısa sürede derneğimizdeki bu sıkıntıyı ortadan kaldıracağız”

Koray Hasan:

Evet. Herkes bu konuda hem fikirlerdir. Bu konuda bir çok kez toplantı yaparak, bu konuda haksız olduğumuz ve bir vergi kaçakçılığı söz konusu olduğu belirtildi. Bizler de dernek yönetimi olarak bu büfeyi resmi şekilde nasıl açabiliriz? bunun çalışmalarını yapıyoruz. En kısa sürede bu çalışma sona erecek ve bunun neticesinde halkımıza tekrar hizmet vermeye devam edecek. Şu anda bütün faaliyetlerimizi, hukukçularımıza danışarak yapıyoruz. Hiç bir zaman yasaların dışına çıkmıyoruz. Çünkü geçmişten bugüne kadar, hiç beklenmediği gibi üzerimize gelindiğini görüyorum.”

Birlik Gazetesi:

Son olarak bütün bu yaşananlar,acaba Batı Trakya’daki milliyetçi grupların baskısı üzerine ve bunu sürekli gündemde tutmalarından mı kaynaklanıyor?

“Bütün faaliyetlerimizi hukuka uygun yapıyoruz ve hukukun da dışına çıkmadığımız için, daha fazla üzerimize gelmezler. Biz GTGB olarak var olmaya devam edeceğiz”

Koray Hasan:

“Tabii bu grupların GTGB aleyhinde tavır sergilemeleri ve sonrasında yaşanan gelişmeler bir zincirdir. Bunun en büyük nedeni bu faşist ve milliyetçi gruplardır. Son dönemde oldukça fazla üzerimize gelmeye başladılar. Zaten beyanlarında da ‘Kim kendini Türk hissediyorsa burada durmasın, Türkiye’ye gitsin’ diyorlar. Biz GTGB olarak var olmaya devam edeceğiz. Biz çalışmalarımızı hukuka göre yapıyoruz, bunun dışına da çıkmıyoruz. Tahminimce, heralde hukukun dışına çıkmadığımız için, daha fazla üzerimize gelmezler.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz