Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞKAN CEMİL KABZA VE EKİBİNDEN BELEDİYE’YE BORCU OLAN VATANDAŞLARA TAKSİT İMKANI

BAŞKAN CEMİL KABZA VE EKİBİNDEN BELEDİYE’YE BORCU OLAN VATANDAŞLARA TAKSİT İMKANI

24
0

Mustafçova Belediyesi, 28 Şubat Çarşamba günü gerçekleşen meclis toplantısında oy birliğiyle aldığı karar doğrultusunda, Mustafçova Belediyesi’ne borcu olan belediye sakinlerine yönelik (özellikle su faturaları) borçlarını taksitle ödeneme imkanı sunuyor.

(N. 4152/2013) sayılı kanuna göre, belediyeye olan her türlü borçlar ve özellikle su faturası borçları 12 takside kadar taksitlendirilebilecek.

İlgililer Mustafçova Belediyesi Su İdaresi’ne dilekçe ile başvurabilecek.

Başvuru için;

Dilekçe,

2012, 2013, 2014, 2015 ve 2016 Vergi beyannamesi,

En son alınan E9 belgesi,

1599/1986 sayılı kanun 8. Maddesi gereğince ilgili kişinin yapacağı beyanat ile birlikte banka hesaplarındaki (IBAN) en son güncellenmiş bakiye miktarı ve eğer başka resmi dairelere borçları var ise, bunu ispatlayan belge,

Kimlik (Taftotita) gerekmektedir.

Taksitlendirme imkanı nasıl kaybedilir?

a. Eğer ilgili kişi belirlenen tarihte ödemesi gereken taksit miktarını bir defadan fazla yatırmazsa,

b. İlgili kişi, taksit miktarını ödemesi gereken tarihte ödemediği takdirde, bir dahaki taksit tarihine kadar (faiziyle birlikte) ödeme miktarını yatırmadığı takdirde,

c. Taksitlendirme için başvurduğu tarihten sonra, diğer resmi dairelere olan borçları hakkında bilgi sahibi değil ise,

d. Taksitlendirme imkanından istifade etmek için yanlış ve yalan bilgi sunmuş ise, taksitlendirme hakkını kaybetmiş olacaktır.

İlgili kişi eğer taksitlendirme imkanını kaybederse, bütün borcunu bir defadan ödemek zorundadır. Aksi takdirde belediye, borçların tahsili için (NΔ. 356/1974, 167ΔΚΚ) sayılı kanuna göre hareket edecektir.

DİKKAT!

İki defa (6 aylık) su faturalarını ödemeyen belediye sakinleri, 5 Mart 2018 Pazartesi gününden itibaren en geç İKİ AY İÇİNDE borçlarını ödemeli veya taksitlendirmelidir. Aksi takdirde su sayaçlarının iptali için işlem başlatılacaktır.

MİKİ (MUSTAFÇOVA)

BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI

ENVER KURT

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz