Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN SAMARAS APAR TOPAR AMFİPOLİS’E GELDİ

BAŞBAKAN SAMARAS APAR TOPAR AMFİPOLİS’E GELDİ

13
0

Başbakan Andonis Samaras Atina’dan apar topar Amfipolis’e geldi. Serez bölgesi Amfipolis antik kent kalıntılarında aylardan beri devam eden kazılar sırasında çok önemli bir anıt mezarın ortaya çıktığı belirtiliyor.

Devam eden kazılarda ortaya çıkan mezarın Büyük İskender’e (Megalos Aleksandros) ait olabileceği ihtimalleri üzerinde duruluyor.

Mezarın kapısını görmek ve kazı çalışmalarını yürüten arkelog Katerina Peristeri’den geniş bilgi almak üzere bölgeye eşi ve Kültür Bakanı Kostas Tasulas ile birlikte gelen Başbakan Samaras, kazıları ve bulguları yakından izledikten sonra şunları söyledi:

“Kesindir ki önemli bir bulguyla karşı karşıyayız. Makedoniamızın toprağı bağrından çıkardığı hazineleriyle bizi duygulandırmaya ve sürprizlerle şaşırtıyor. Bizim Yunan tarihimizin eşsiz mozaikleri ile bütün Yunanlılar gurur duyabilirler. Bir kaç gün sabırlı olun” dedi.

Kazıların yapıldığı bahçe alanın 497 metre olduğu, ortaya çıkan eşsiz anıt mezardaki ilk bulgulara göre mezarın içinde büyük bir komutanın yattığını belirtilirken İsa’dan önce 300 ve 325 yıllarına ait olduğu ifade ediliyor.

 

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?v=cTpV5_vBd9c

VİDEO İZLE: https://www.youtube.com/watch?v=Og_D2SksvEM

 

 

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz