Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS: “AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN KESİNTİYE UĞRAMASI STRATEJİK BİR YANLIŞTIR”

BAŞBAKAN ÇİPRAS: “AB-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN KESİNTİYE UĞRAMASI STRATEJİK BİR YANLIŞTIR”

22
0

Yunanistan Başbakanı Çipras, 82. Selanik Enternasional Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında, “AB-Türkiye ilişkilerinin kesintiye uğraması taktiksel ve stratejik açıdan bir yanlıştır” dedi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, her yıl geleneksel olarak Selanik Enternasional Fuarı kapsamında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Başbakan Aleksis Çipras 82. Selanik Enternasional Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında, “AB-Türkiye ilişkilerinin kesintiye uğraması taktiksel ve stratejik açıdan bir yanlıştır. Yunanistan bu konuda kendi görüşünde sabit durmaktadır” diyerek diğer AB ülkeleri liderleriyle aynı görüşte olmadığını açıkça gösterdi. Başbakan Çipras, aynı zamanda Türkiye’nin Ege Denizi’nde provokasyon ve sınır ihlallerini durdurması, şimdiye kadar Kıbrıs görüşmelerinde sonuca ulaşılmamasında Türkiye’yi sorumlu tutarak daha tutarlı bir durum sergilemesi gerektiğini dile getirdi.

“MERKEL’İN AÇIKLAMALARI SİYASİ HESAP İÇERİYOR”

Çipras, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in “Türkiye, AB’ye üye olmamalı” yönündeki açıklamalarına değinerek, “Merkel’in ve diğer AB yetkililerinin açıklamaları siyasi hesaplar içeriyor olabilir. Türkiye’de değişimin gerekli olduğunu söylesek de biz görüşümüzün arkasında duracağız.” şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz