Ana Sayfa Batı Trakya Haberler BAŞBAKAN ÇİPRAS, AB LİDERLERİNİ TEK TEK ARAYIP PARA İSTEDİ

BAŞBAKAN ÇİPRAS, AB LİDERLERİNİ TEK TEK ARAYIP PARA İSTEDİ

27
0

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, ülkeyi kurtarma paketi programında yaşanan anlaşmazlığın bir an önce çözülmesi ve paraların verilmesi için Avrupalı liderle tek tek görüştü.

ÖNCE MERKEL SONRA MACRON

Yunanistan Başbakanlık Ofisinden yapılan açıklamada, Çipras’ın Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile bir dizi telefon görüşmesi gerçekleştiği belirtildi.

Açıklamada Çipras’ın, Yunanistan’ın kamu borcunun hafifletilmesine ilişkin net bir çözüm çağrısında bulunduğu ifade edildi.

22 MAYIS’TAN BERİ ÇÖZÜLEMİYOR

Görüşmelerde, 15 Haziran’daki kritik Euro Grubu Toplantısı öncesi tarafların konuya ilişkin çalışmalara devam edilmesi üzerine fikir birliğine vardıkları kaydedildi.

Yunanistan, 22 Mayıs’taki Euro Grubu Toplantısında kreditörleriyle kurtarma programı kapsamında yeni kredi diliminin serbest bırakılması için anlaşma sağlayamamıştı.

315 MİLYAR EURO BORCU VAR

Kurtarma paketi programına katılmak için Yunanistan’ın borcunun sürdürülebilir düzeye çekilmesini talep eden Uluslararası Para Fonu (IMF) ile başta Almanya olmak üzere Euro Bölgesi ülkeleri arasında anlaşmazlık devam ediyor.

Yunanistan, kreditörlerinden 315 milyar euro’ya ulaşan borcun yapılandırılması ve ülkenin sermaye piyasalarından borçlanabilmesinin yolunun açılmasını talep ediyor.

Kreditörlere temmuzda 7 milyar euro geri ödemesi bulunan Yunanistan ve kreditörler için haziran ayındaki toplantı büyük öneme sahip.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz