Ana Sayfa Batı Trakya Haberler AZINLIK KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİ TÜRKİYE’DE BİR DİZİ TEMASLARDA BULUNDU

AZINLIK KURUM VE KURULUŞ TEMSİLCİLERİ TÜRKİYE’DE BİR DİZİ TEMASLARDA BULUNDU

13
0

Batı Trakya’dan bir grup azınlık kurum ve kuruluş temsilcileri, 4 Ekim 2012 tarihinde Türkiye’ye bir ziyaret gerçekleştirerek, başta İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz olmak üzere bir dizi ziyaretlerde bulundular.

Ziyarete başta Türkiye Cumhuriyeti Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener olmak üzere, Muavin Konsolos Adnan Öztürk de eşlik etti.

Batı Trakya’daki kurumu ve kuruluşları temsil adına; Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu (B.T.T.A.D.K.) Başkanı aynı zamanda Yassıköy Belediye Başkanı İsmet Kadı, Mustafçova Belediye Başkanı Mustafa Cukal, Kozlukebir Belediye Başkanı İbrahim Şerif, Dostluk Eşitlik Barış Partisi Genel Başkanı Mustafa Ali Çavuş, İskeçe Seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, İskeçe Türk Birliği Başkanı Ahmet Kara, Gümülcine Türk Gençler Birliği Başkanı Koray Hasan, Batı Trakya Türk Öğretmenler Birliği Başkanı Sami Toraman, Birlik Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni ve Avrupa Gazeteciler Derneği (AVGADER) Yunanistan Temsilcisi İlhan Tahsin, Azınlıkça Dergisi ve diğer azınlık basını temsilcileri katıldılar.

Buradaki ziyaretin ardından İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz konuk heyete, Karpuzlu köyü yolu üzerinde bir lokantada öğle yemeği verdi.

Konuk heyet, daha sonra Türkiye Cumhuriyeti Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksek Okulu’nu ziyaret etti. Okuldaki derslikleri ve laboratuvarları ziyaret eden T.C. Gümülcine Başkonsolosu Osman İlhan Şener; buradaki eğitim kadrosuna başarı dileklerinde bulundu.

Buradaki ziyaretin ardından İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz’ü ziyaret eden konuk heyet, Belediye Başkanı ve diğer yetkililer ile karşılıklı görüş alış verişinde bulundular. Belediye Başkanı Mehmet Karagöz burada yapmış olduğu konuşmada konuk heyete, bu ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, bölgede tarım sektöründe ve özellikle çeltik üretiminde İpsala ve bölge olarak ciddi bir potansiyele sahip olduklarını ifade etti. Başkan Mehmet Karagöz ayrıca Avrupa’ya ihraç edilmek üzere bölgede Kurbağa çiftliklerinin olduğunu ve Kurbağa üretimi ile birlikte, bunun da bölge ekonomisine önemli katkıları olduğunu belirtti. Ziyaret sonrası İpsala Belediye Başkanı Mehmet Karagöz konuk heyete, bölgeye özgü birer plastik Kurbağa ve çeltik hediye etti.

Türkiye ve Yunanistan arasındaki işbirliğine başta ekonomik ve turizm alanında katkı sağlamak amacıyla yapılan bu ziyaretten, konuk heyet ve diğer yetkilelerin oldukça memnun kaldığı görüldü.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz